13 augustus

Internationale Dag van de Linkshandigen

13 augustus - 2 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 30 november 00:00

Internationale Dag van de Linkshandigen

Categorie:
190-bank Overheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Linkshandigen dezer aardkloot, verenigt u! Dag in, dag uit moeten jullie leven met computers, scharen, deurknoppen, flesopeners, kortom, een complete wereld vol rechtshandige apparatuur, en wij van Fijne Dag Van snappen dat dillemma! Niet dat wij linkshandig zijn, wij zijn normaal, maar we snappen dat er ongetwijfeld veel problemen komen kijken in het dagelijks leven als u één van die 13% (vandaar ook de datum) van de linkshandigen ter wereld bent.

Maar op 13 augustus heeft u geluk! Dan is het namelijk de bedoeling dat de hele wereld voor één Dag compleet linkshandig wordt, op de Internationale Dag van de Linkshandigen. De Dag wordt gevierd door wereldwijd campagnes en voorlichting te houden over linkshandigheid. U kunt zelf ook mee doen: Print op de website de poster uit en maak u solidair voor de mensen die niet het comfort hebben wat wij hebben.

Op LinkshandigenDag wordt ook een verkiezing georganiseerd voor de 'grootste linkshandige' van dat jaar. Vorig jaar won niemand minder dan president Barack Obama die verkiezing.

Op www.LeftHandersDay.com vindt u meer informatie.

Verwante Dagen

Internationale Dag van de Solidariteit
20 december
Solidariteit is een ruim begrip, maar dat is deze Dag ook. Op de Dag Van De Solidariteit herinneren de Verenigde Naties de wereld aan de diversiteit die er onder volken bestaat, maar hoe we toch allen één zijn, en solidariteit met elkaar helpt ons daaraan herinneren.

Europese Dag voor Slachtoffers van Terrorisme
11 mei
Op 11 mei 2007 vonden de heftigste terroristische aanslagen op Europese bodem ooit plaats: De Spaanse metro-aanslagen in Madrid. Die eisten enkele tientallen levens en honderden gewonden.

Europese Dag Van Het Slachtoffer
22 februari
The name says it all... Slachtoffers. Slachtoffer waarvan? Dat zijn we momenteel hard aan het uitzoeken. Blijf erbij!

Deze site gebruikt Cookies.