24 april

Internationale Dag van de Multilateralisme en Diplomatie voor Vrede

24 april - vandaag elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20


Categorie:
190-bank Overheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Als de Verenigde Naties in twee dingen goed zijn, dan zijn het wel Dagen Van richten en over zichzelf praten. In de Dag van de Multilateralisme en Diplomatie voor Vrede komen die twee dingen mooi samen. De Dag is bedoeld om de diplomatieke meerwaarde van de VN nog eens extra te onderstrepen. Want zonder de VN is er geen vrede - aldus de organisatie zelf.

Op deze Dag vragen de VN aandacht voor multilateralisme, het praten met elkaar over vrede in plaats van conflicten uit te vechten met legers en drones. Hoewel de Dag specifiek gaat over de diplomaten die werken voor de VN, staat in algemenere zin de kunst der diplomatie centraal.

Tijdens de Dag benoemen de VN wat zij aan diplomatie doen en krijgen we te horen wat het resultaat daarvan is. De Dag is in 2018 in het leven geroepen. Meer informatie is te vinden op deze website van de VN.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Multilateralisme en Diplomatie voor Vrede!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Linkshandigen
13 augustus
Linkshandigen dezer aardkloot, verenigt u! Dag in, dag uit moeten jullie leven met computers, scharen, deurknoppen, flesopeners, kortom, een complete wereld vol rechtshandige apparatuur, en wij van Fijne Dag Van snappen dat dillemma!

Internationale Dag van de Publieke Dienstverlening
23 juni
De Verenigde Naties organiseren jaarlijks op $datum de Internationale Dag van de Publieke Dienstverlening. Die is bedoeld om aandacht te vragen voor iedereen die in een overheidsfunctie werkt die direct met burgers van doen heeft.

Internationale Dag van Slachtoffers van Marteling en Foltering
26 juni
Helaas komt er in de wereld nog veel marteling en foltering voor. Niet alleen in derdewereldlanden, waar marteling voor informatie vaker voorkomt dan zou mogen, maar denk bijvoorbeeld ook aan de gevangen in Guantanamo Bay.

Deze site gebruikt Cookies.