24 april

Internationale Dag van de Multilateralisme en Diplomatie voor Vrede

24 april - over 25 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 2 februari 22:05


Categorie:
190-bank Overheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Als de Verenigde Naties in twee dingen goed zijn, dan zijn het wel Dagen Van richten en over zichzelf praten. In de Dag van de Multilateralisme en Diplomatie voor Vrede komen die twee dingen mooi samen. De Dag is bedoeld om de diplomatieke meerwaarde van de VN nog eens extra te onderstrepen. Want zonder de VN is er geen vrede - aldus de organisatie zelf.

Op deze Dag vragen de VN aandacht voor multilateralisme, het praten met elkaar over vrede in plaats van conflicten uit te vechten met legers en drones. Hoewel de Dag specifiek gaat over de diplomaten die werken voor de VN, staat in algemenere zin de kunst der diplomatie centraal.

Tijdens de Dag benoemen de VN wat zij aan diplomatie doen en krijgen we te horen wat het resultaat daarvan is. De Dag is in 2018 in het leven geroepen. Meer informatie is te vinden op deze website van de VN.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Multilateralisme en Diplomatie voor Vrede!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Afgevaardigden
25 april
De afgevaardigden waarover de naam van deze Dag rept, zijn afgevaardige diplomaten van de Verenigde Naties. Die zijn niet vies van het oprichten van Dagen Van, en op $datum organiseren ze deze Dag die vooral over hun eigen werk gaat.

Internationale Dag van Afrika
25 mei
25 mei wordt jaarlijks gevierd als Dag van Afrika. Oorsprong van deze datum is de oprichting van de Organisation of African Unity (OAU) in 1963, ofwel een samenwerkingsverband tussen 30 van de 32 onafhankelijke Afrikaanse landen.

Internationale Dag van de Linkshandigen
13 augustus
Linkshandigen dezer aardkloot, verenigt u! Dag in, dag uit moeten jullie leven met computers, scharen, deurknoppen, flesopeners, kortom, een complete wereld vol rechtshandige apparatuur, en wij van Fijne Dag Van snappen dat dillemma!

24
april

24 apr

Deze site gebruikt Cookies.