24 april

Internationale Dag tegen Proefdieren

24 april - over 25 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 22 november 11:31

Internationale Dag tegen Proefdieren

Categorie:
110-bug Dieren

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

De Internationale Dag Tegen Dierproeven (in het Engels: World Day For Animals In Laboratories), staat onder meer namen bekend, maar de intentie komt overal overeen: deze Dag geeft het signaal dat dierproeven in laboratoria moeten stoppen! De Dag is door de Verenigde Naties erkend, en wordt door veel dierenorganisaties aangegrepen als moment om werkelijke actie te ondernemen.

24 april is de datum voor deze Dag, maar laat u niet in de war brengen door de tekst op de website: 26 april is slechts een grote internationale demonstratie. De werkelijke Dag vindt toch echt de 24e plaats, een symbolische datum die de geboortedag van de oprichter van de Dag.

Kijk op deze website voor meer informatie.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag tegen Proefdieren!
Verwante Dagen

Wereld Neushoorndag
22 september
De neushoorn, dat magische dier, die uit de kluiten gewassen eenhoorn, wordt bedreigd. In de diepe jungles van Afrika worden de neushoorns afgeslacht waar we bij staan.

Dag van het Therapiedier
17 november
Dieren zijn een geweldige vorm van therapie voor veel verschillende ziektes en aandoeningen. Lekker met een konijn knuffelen, rennen met een hond, het helpt zowel ouderen als kinderen aan een betere gezondheid, meer sociaal contact en minder depressie.

Internationale Dag van de Leeuw
10 augustus
Er zijn veel dieren waarmee het niet zo goed gaat, en die moeten worden beschermd om uitsterven te voorkomen. Een Dag Van is daar een goede manier voor, en de leeuw is een van die dieren waarmee het niet zo goed gaat.

24
april

24 apr

Komende Dagen
Wereld Backupdag
Wereld Backupdag
31 maart
Dag van de Grap
Dag van de Grap
1 april
Deze site gebruikt Cookies.