2 mei

Internationale Dag van de Tonijn

2 mei - over 8 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Internationale Dag van de Tonijn

Categorie:
110-bug Dieren

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Tonijn is niet alleen lekker op pizza. Miljoenen mensen zijn wereldwijd afhankelijk van de vissoort als dagelijkse proteïnebron, om nog maar niet te spreken over de economische impact die de tonijnvisserij heeft. Maar door klimaatverandering en overbevissing is het voor veel vissers lastig om rond te komen. Op de Internationale Dag van de Tonijn staan we stil bij hoe het tonijnvissen weer duurzaam kan worden en hoe belangrijk het is voor de wereld.

De Dag is in het leven geroepen door de dag is in het leven geroepen door de landen die het Verdrag van Nauru hebben ondertekend. In het kleine Polynesische eilandstaatje kwamen een aantal Oceanië-landen zoals Kiribati, Palau en Tuvalu bij elkaar om gezamenlijk de jacht op tonijn te reguleren.

De Dag is bedoeld om aandacht te vragen voor de tonijnvisserij, maar er wordt onder andere ook een wedstrijd uitgeschreven (de World Tuna Art Day and Talent Quest), die draait om de lokale cultuur van tonijn.

Meer informatie is te vinden op deze website.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Tonijn!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Bever
7 april
Helaas hebben we in dit land maar weinig bevers. In de Biesbosch hangen er een paar rond, rond de Gelderse Poort ook, maar daar houdt de aanwezigheid van de uit de kluiten gewassen eekhoorns wel een heel eind op.

Internationale Dag van de Gibbon
24 oktober
Apen lijken zo erg op mensen dat een 'Dag van de Aap' niet genoeg is. Daarvoor zijn ze, net als mensen, te divers. Dat is wat hen juist zo leuk maakt.

Internationale Dag van de Aap
14 december
Laten we wel wezen: De aap is het leukste dier dat er bestaat. Grappig, slim, lief... Niet heel gek dus dat er een speciale Dag wordt gewijd aan de vrolijke boombewoners, en dat gebeurt op 14 december tijdens de Internationale Dag van de Aap.

Deze site gebruikt Cookies.