25 mei

Dag van het Kerkblad

LET OP: deze Dag is in 2019 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2019 versie van deze Dag.
25 mei 2019 - 445 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 17 juni 17:58


Categorie:
201-religion Religie

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Het gaat niet goed met de kerk, met leeglopende banken en steeds minder religie in de maatschappij. Maar de eeuwenoude organisatie heeft één troef in handen waarmee het denkt meer gelovigen te kunnen aantrekken: het kerkblad! Dat printje kan een bindende factor in de parochie zijn, mits er de juiste teksten en foto's en oproepen in staan. Daarover leren we alles tijdens de Dag van het Kerkblad, op 25 mei dit jaar.

De Dag van het Kerkblad is een Dag waarop kerken stilstaan bij hoe zij hun eigen blaadjes effectief en interessant kunnen maken voor gelovigen in de buurt. Tijdens de Dag leren zij elkaar met behulp van schrijvers en ontwerpers hoe dat moet. Er is zelfs een verkiezing voor het 'kerkblad van het jaar', een hele eer! Er zijn ook workshops te volgen, en u kunt spreken met een heuse kerkbladendokter.

Meer informatie is onder andere te vinden op de website dezaligezalm.nl.

Wens iemand een Fijne Dag van het Kerkblad!
Verwante Dagen

Dag van de Religieuze Film
24 februari
De Dag van de Religieuze Film is een Belgische Dag waarop, u raadt het al, de religieuze film centraal staat. Tijdens de Dag zijn er door heel Vlaanderen evenementen te volgen in bijvoorbeeld bioscopen waar u naar dergelijke films kunt kijken.

Internationale Dag van het Humanisme
21 juni
Ieder jaar op 21 juni vieren we Wereld Humanismedag. Op deze datum staan wereldwijd allerlei humanistische clubs stil bij hun eigen 'geloof' - voor zover we dat zo mogen noemen.

Allerzielen
2 november
Allerzielen is nauw verbonden met Allerheiligen en is een oude Christelijke feestdag, ieder jaar op 2 november. Deze Dag is bedoeld om onze overleden dierbaren te eren.

25
mei

25 mei

Eerdere edities:
In 2019: 25 mei
Komende Dagen
Wereld Hagedissendag
Wereld Hagedissendag
14 augustus
Dag van het Hunebed
16 augustus
Deze site gebruikt Cookies.