25 mei

Dag van het Kerkblad

LET OP: deze Dag is in 2019 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2019 versie van deze Dag.
25 mei 2019 - 310 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 17 juni 17:58


Categorie:
201-religion Religie

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Het gaat niet goed met de kerk, met leeglopende banken en steeds minder religie in de maatschappij. Maar de eeuwenoude organisatie heeft één troef in handen waarmee het denkt meer gelovigen te kunnen aantrekken: het kerkblad! Dat printje kan een bindende factor in de parochie zijn, mits er de juiste teksten en foto's en oproepen in staan. Daarover leren we alles tijdens de Dag van het Kerkblad, op 25 mei dit jaar.

De Dag van het Kerkblad is een Dag waarop kerken stilstaan bij hoe zij hun eigen blaadjes effectief en interessant kunnen maken voor gelovigen in de buurt. Tijdens de Dag leren zij elkaar met behulp van schrijvers en ontwerpers hoe dat moet. Er is zelfs een verkiezing voor het 'kerkblad van het jaar', een hele eer! Er zijn ook workshops te volgen, en u kunt spreken met een heuse kerkbladendokter.

Meer informatie is onder andere te vinden op de website dezaligezalm.nl.

Wens iemand een Fijne Dag van het Kerkblad!
Verwante Dagen

Wereld Ziekendag
11 februari
Wereld Ziekendag is een initiatief van de Katholieke Kerk, die paus Johannes Paulus II in 1992 in het leven heeft geroepen. De beste man had zelf Parkinsons, en leed daar erg onder.

Wereld Religiedag
19 januari
Religie. Nog zo'n heikel punt. In een tijd waarin bepaalde politici de islam verketteren de katholieke kerk allang niet meer zo belangrijk is als het ooit was, is wat meer vertrouwen en wederzijds respect best wenselijk.

Hervormingsdag
31 oktober
Hervormingsdag of Reformatiedag is een herdenkingsdag op $datum in verschillende protestantse kerken. Deze dag staat in het teken van Maarten Luther die op 31 oktober 1517 zijn 95 stellingen tegen situaties in de Rooms-Katholieke Kerk heeft gepubliceerd.

25
mei

25 mei

Eerdere edities:
In 2019: 25 mei
Komende Dagen
Wereld Backupdag
Wereld Backupdag
31 maart
Dag van de Grap
Dag van de Grap
1 april
Deze site gebruikt Cookies.