Met Pasen vieren we dat Jezus Christus 2000 jaar geleden is opgestaan uit de dood, na zijn kruisiging een aantal dagen eerder (op Goede Vrijdag).
In de loop der jaren zijn er veel elementen aan Pasen toegevoegd, zoals het zoeken van eieren en een enorme haas die ze verstopt. Deze rituelen hebben hun oorsprong in heidense culturen liggen.
Op eerste Paasdag (zondag) geeft de paus in het Vaticaan in Rome zijn Paastoespraak, het Urbi et Orbi, in meer dan 60 talen. Tweede Paasdag is voor veel mensen al 2000 jaar lang het moment om naar de meubelboulevard te gaan of om koffie te drinken met schoonouders.
Ja, het is een ietwat vreemde naam voor een Dag. Wij zullen de eersten zijn die dat toe willen geven. Maar achter de Dag van de Onnozele Kinderen zit een dieper verhaal, uit de bijbel welteverstaan.
Op $datum vindt de Dag van het Jodendom plaats. De Nederlandse Bisschoppen willen op deze datum extra aandacht besteden aan de relatie tussen christenen en joden en welk belang de kerk daarbij kan hebben.
Hervormingsdag of Reformatiedag is een herdenkingsdag op $datum in de protestantse kerk. Deze Dag staat in het teken van Maarten Luther, die op 31 oktober 1517 zijn 95 stellingen tegen situaties in de Rooms-Katholieke Kerk heeft gepubliceerd.
1 april
1 apr
Eerdere edities: In 2023: 10 april In 2022: 18 april In 2021: 5 april