4 februari

Internationale Dag van de Verbroedering

4 februari - 125 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 10 november 21:41

Internationale Dag van de Verbroedering

Categorie:
201-religion Religie

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

De Internationale Dag van Verbroedering is een Dag die draait om broederschap en verbintenis, specifiek tussen religies. De Dag is bedoeld als een moment van bezinning, zodat katholieken met protestanten kunnen blijven praten en joden met moslims. Uiteindelijk zijn er namelijk meer dingen die hen als mensen verbinden dan verdelen, en religie kan dat juist dichter bij elkaar brengen.

De Dag is in 2021 in het leven geroepen. De datum van 4 februari is gekozen omdat op die Dag in 2019 paus Fransiscus en imam Ahmad al-Tayyib van Al-Azhar in Abu Dhabi bij elkaar kwamen. Daar kwam een document uit rollen, het 'Broederschap voor wereldvrede en samenleving'.

Informatie over de, toegegeven, enigszins vage invulling en achterliggende gedachte van de Dag kunt u vinden op de website van de VN.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Verbroedering!
Verwante Dagen

Dag van het Jodendom
17 januari
Op $datum vindt de Dag van het Jodendom plaats. De Nederlandse Bisschoppen willen op deze datumextra aandacht besteden aan de relatie tussen Christenen en Joden en welk belang de kerk daarbij kan hebben.

Allerzielen
2 november
Allerzielen is nauw verbonden met

Internationale Leer-over-het-jodendomdag
19 november
Iedere derde zondag in november vindt de Global Day of Jewish Learning plaats, een internationale Dag om meer te leren over het jodendom en de diepere betekenis van hun geloof.

Deze site gebruikt Cookies.