4 februari

Internationale Dag van de Verbroedering

4 februari - morgen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 10 november 21:41

Internationale Dag van de Verbroedering

Categorie:
201-religion Religie

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

De Internationale Dag van Verbroedering is een Dag die draait om broederschap en verbintenis, specifiek tussen religies. De Dag is bedoeld als een moment van bezinning, zodat katholieken met protestanten kunnen blijven praten en joden met moslims. Uiteindelijk zijn er namelijk meer dingen die hen als mensen verbinden dan verdelen, en religie kan dat juist dichter bij elkaar brengen.

De Dag is in 2021 in het leven geroepen. De datum van 4 februari is gekozen omdat op die Dag in 2019 paus Fransiscus en imam Ahmad al-Tayyib van Al-Azhar in Abu Dhabi bij elkaar kwamen. Daar kwam een document uit rollen, het 'Broederschap voor wereldvrede en samenleving'.

Informatie over de, toegegeven, enigszins vage invulling en achterliggende gedachte van de Dag kunt u vinden op de website van de VN.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Verbroedering!
Verwante Dagen

Wereld Religiedag
15 januari
Religie. Nog zo'n heikel punt. In een tijd waarin bepaalde politici de islam verketteren de katholieke kerk allang niet meer zo belangrijk is als het ooit was, is wat meer vertrouwen en wederzijds respect best wenselijk.

Dag van de Nederlandse Kerkgeschiedenis
7 oktober
Nederland heeft een rijke en interessante historie als het gaat om kerken en religie. Verschillende stromingen, harmonie en vrede, en een onmisbare plek in de samenleving zijn slechts grepen uit het turbulente leven van de Nederlandse kerkgeschiedenis.

Dag van de Onnozele Kinderen
28 december
Ja, het is een ietwat vreemde naam voor een Dag. Wij zullen de eersten zijn die dat toe willen geven. Maar achter de Dag van de Onnozele Kinderen zit een dieper verhaal, uit de bijbel welteverstaan.

4
februari

4 feb

Komende Dagen
Wereld Kankerdag
Wereld Kankerdag
4 februari
Deze site gebruikt Cookies.