4 februari

Internationale Dag van de Verbroedering

4 februari - 135 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Internationale Dag van de Verbroedering

Categorie:
201-religion Religie

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

De Internationale Dag van Verbroedering is een Dag die draait om broederschap en verbintenis, specifiek tussen religies. De Dag is bedoeld als een moment van bezinning, zodat katholieken met protestanten kunnen blijven praten en joden met moslims. Uiteindelijk zijn er namelijk meer dingen die hen als mensen verbinden dan verdelen, en religie kan dat juist dichter bij elkaar brengen.

De Dag is in 2021 in het leven geroepen. De datum van 4 februari is gekozen omdat op die Dag in 2019 paus Fransiscus en imam Ahmad al-Tayyib van Al-Azhar in Abu Dhabi bij elkaar kwamen. Daar kwam een document uit rollen, het 'Broederschap voor wereldvrede en samenleving'.

Informatie over de, toegegeven, enigszins vage invulling en achterliggende gedachte van de Dag kunt u vinden op de website van de VN.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Verbroedering!
Verwante Dagen

Internationale Dag voor Slachtoffers van Religieus Geweld
22 augustus
Een van de meest fundamentele mensenrechten is de vrijheid om te geloven in wat je maar wil. God, Allah, Buddah of juist helemaal niks, iedereen heeft zijn eigen opvattingen over de wereld en het hiernamaals en dat is prima.

Driekoningen
6 januari
Driekoningen, ook wel het "Feest van de Openbaring van de Heer" of Epifanie genoemd, is een christelijk feest dat het bijbelverhaal vertelt van de drie Wijzen die een ster zagen in het Oosten, die hen naar het kindje Jezus begeleidde.

Dag van de Onnozele Kinderen
28 december
Ja, het is een ietwat vreemde naam voor een Dag. Wij zullen de eersten zijn die dat toe willen geven. Maar achter de Dag van de Onnozele Kinderen zit een dieper verhaal, uit de bijbel welteverstaan.

4
februari

4 feb

Deze site gebruikt Cookies.