31 oktober

Hervormingsdag

31 oktober - over 130 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Hervormingsdag

Categorie:
201-religion Religie

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Hervormingsdag of Reformatiedag is een herdenkingsdag op 31 oktober in de protestantse kerk. Deze Dag staat in het teken van Maarten Luther, die op 31 oktober 1517 zijn 95 stellingen tegen situaties in de Rooms-Katholieke Kerk heeft gepubliceerd. Uiteindelijk leidde het verzet van Luther tot de Reformatie; een breuk met de kerk van Rome. In de 16e eeuw zijn toen de protestantse kerken ontstaan.

Sindsdien wordt op die belangrijke datum Hervormingsdag gevierd. Dat doen vooral de protestanten, die de Dag aangrijpen om even stil te staan bij de kern van het lutheriaans denken; het inachtnemen van Bijbelse waarden, het terugbrengen van het geloof naar de kernwaarden van de vergeving van Christus, en wat ook wel de 'rechtvaarding van de goddeloze' wordt genoemd. Op de zondag vóór Hervormingsdag wordt in protestantse kerkdiensten extra aandacht een de Dag besteed. Dat wordt ook wel Reformatiezondag genoemd.

Alle informatie over Hervormingsdag is te vinden op Wikipedia.

Wens iemand een Fijne Hervormingsdag!
Verwante Dagen

Wereld Religiedag
21 januari
Religie. Nog zo'n heikel punt. In een tijd waarin bepaalde politici de islam verketteren de katholieke kerk allang niet meer zo belangrijk is als het ooit was, is wat meer vertrouwen en wederzijds respect best wenselijk.

Internationale Leer-over-het-jodendomdag
17 november
Iedere derde zondag in november vindt de Global Day of Jewish Learning plaats, een internationale Dag om meer te leren over het jodendom en de diepere betekenis van hun geloof.

Allerzielen
2 november
Allerzielen is nauw verbonden met

31
oktober

31 okt

Deze site gebruikt Cookies.