31 oktober

Hervormingsdag

31 oktober - over 216 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 10 november 21:41

Hervormingsdag

Categorie:
201-religion Religie

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Hervormingsdag of Reformatiedag is een herdenkingsdag op 31 oktober in de protestantse kerk. Deze Dag staat in het teken van Maarten Luther, die op 31 oktober 1517 zijn 95 stellingen tegen situaties in de Rooms-Katholieke Kerk heeft gepubliceerd. Uiteindelijk leidde het verzet van Luther tot de Reformatie; een breuk met de kerk van Rome. In de 16e eeuw zijn toen de protestantse kerken ontstaan.

Sindsdien wordt op die belangrijke datum Hervormingsdag gevierd. Dat doen vooral de protestanten, die de Dag aangrijpen om even stil te staan bij de kern van het lutheriaans denken; het inachtnemen van Bijbelse waarden, het terugbrengen van het geloof naar de kernwaarden van de vergeving van Christus, en wat ook wel de 'rechtvaarding van de goddeloze' wordt genoemd. Op de zondag vóór Hervormingsdag wordt in protestantse kerkdiensten extra aandacht een de Dag besteed. Dat wordt ook wel Reformatiezondag genoemd.

Alle informatie over Hervormingsdag is te vinden op Wikipedia.

Wens iemand een Fijne Hervormingsdag!
Verwante Dagen

Wereld Gebedsdag
3 maart
Opvallend voor de Wereld Gebedsdag, is dat dit een Dag is die voornamelijk bedoeld is voor vrouwen. Volgens de officiële website is het doel van de Dag om "Samen te vieren en te delen", door wereldwijd "vrouwen te verenigen in een keten van gebed".

Dag van het Jeugdpastoraat
18 februari
Jongeren en de kerk, dat is een moeizame combinatie. Steeds minder jeugdigen bezoeken het huis van God, en daardoor lopen kerken leger en leger. De schuld ligt niet alleen bij de jongeren zelf, maar ook bij de kerken, vindt de Stichting Chris en Voorkom, een christelijke organisatie die opkomt voor jongeren.

Dag van het Jodendom
17 januari
Op $datum vindt de Dag van het Jodendom plaats. De Nederlandse Bisschoppen willen op deze datumextra aandacht besteden aan de relatie tussen Christenen en Joden en welk belang de kerk daarbij kan hebben.

31
oktober

31 okt

Deze site gebruikt Cookies.