31 oktober

Hervormingsdag

31 oktober - over 41 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 10 november 21:41

Hervormingsdag

Categorie:
201-religion Religie

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Hervormingsdag of Reformatiedag is een herdenkingsdag op 31 oktober in de protestantse kerk. Deze Dag staat in het teken van Maarten Luther, die op 31 oktober 1517 zijn 95 stellingen tegen situaties in de Rooms-Katholieke Kerk heeft gepubliceerd. Uiteindelijk leidde het verzet van Luther tot de Reformatie; een breuk met de kerk van Rome. In de 16e eeuw zijn toen de protestantse kerken ontstaan.

Sindsdien wordt op die belangrijke datum Hervormingsdag gevierd. Dat doen vooral de protestanten, die de Dag aangrijpen om even stil te staan bij de kern van het lutheriaans denken; het inachtnemen van Bijbelse waarden, het terugbrengen van het geloof naar de kernwaarden van de vergeving van Christus, en wat ook wel de 'rechtvaarding van de goddeloze' wordt genoemd. Op de zondag vóór Hervormingsdag wordt in protestantse kerkdiensten extra aandacht een de Dag besteed. Dat wordt ook wel Reformatiezondag genoemd.

Alle informatie over Hervormingsdag is te vinden op Wikipedia.

Wens iemand een Fijne Hervormingsdag!
Verwante Dagen

Dag van de Nederlandse Kerkgeschiedenis
7 oktober
Nederland heeft een rijke en interessante historie als het gaat om kerken en religie. Verschillende stromingen, harmonie en vrede, en een onmisbare plek in de samenleving zijn slechts grepen uit het turbulente leven van de Nederlandse kerkgeschiedenis.

Wereld Ziekendag
11 februari
Wereld Ziekendag is een initiatief van de Katholieke Kerk, die paus Johannes Paulus II in 1992 in het leven heeft geroepen. De beste man had zelf Parkinsons, en leed daar erg onder.

Driekoningen
6 januari
Driekoningen, ook wel het "Feest van de Openbaring van de Heer" of Epifanie genoemd, is een christelijk feest dat het bijbelverhaal vertelt van de drie Wijzen die een ster zagen in het Oosten, die hen naar het kindje Jezus begeleidde.

31
oktober

31 okt

Komende Dagen
Wereld Neushoorndag
Wereld Neushoorndag
22 september
Wereld Bidag
Wereld Bidag
23 september
Deze site gebruikt Cookies.