17 januari

Dag van het Jodendom

17 januari - 271 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 15 januari 09:54

Dag van het Jodendom

Categorie:
201-religion Religie

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Op 17 januari vindt de Dag van het Jodendom plaats. De Nederlandse Bisschoppen willen op deze datumextra aandacht besteden aan de relatie tussen Christenen en Joden en welk belang de kerk daarbij kan hebben. Deze relatie is door paus Johannes Paulus II en paus Benedictus VXI onderstreept. De Dag vond in 2008 voor het eerst plaats, en begint niet geheel toevallig op de begindag van de Gebedsweek Voor Eenheid Van Christenen.

Het thema van dit jaar is 'Doorgeven - Traditie van Generatie op Generatie'. Het doorgeven van Joodse tradities binnen families staat daarbij centraal. Op die Dag kijken Joden naar hoe belangrijk het is om tradities uit het geloof uit te leggen aan de volgende generatie, en wat het belang daarvan is voor het voorbestaan van de religie.

Maar informatie is te vinden op www.dagvanhetjodendom.nl.

Verwante Dagen

Wereld Religiedag
19 januari
Religie. Nog zo'n heikel punt. In een tijd waarin bepaalde politici de Islam verketteren en priesters het nodig vinden met hun handen aan hun misdienaartjes te zitten, is wat meer vertrouwen en wederzijds respect best wenselijk.

Dag van de Religieuze Film
27 februari
De 25ste editie van 'De Dag van de Religieuze Film' vindt plaats op krokusmaandag 27 februari 2015 met als thema: 'Een feest voor oog en geest'. Tijdens de Dag zijn er op verschillende plekken in het land films te zien die iets te maken hebben met het geloof.

Wereld Religiedag
21 januari
Religie. Nog zo'n heikel punt. In een tijd waarin bepaalde politici de islam verketteren de katholieke kerk allang niet meer zo belangrijk is als het ooit was, is wat meer vertrouwen en wederzijds respect best wenselijk.

Deze site gebruikt Cookies.