Op 17 januari vindt de Dag van het Jodendom plaats. De Nederlandse Bisschoppen willen op deze datumextra aandacht besteden aan de relatie tussen Christenen en Joden en welk belang de kerk daarbij kan hebben. Deze relatie is door paus Johannes Paulus II en paus Benedictus VXI onderstreept. De Dag vond in 2008 voor het eerst plaats, en begint niet geheel toevallig op de begindag van de Gebedsweek Voor Eenheid Van Christenen.
Het doorgeven van Joodse tradities binnen families staat op de Dag centraal. Op die Dag kijken Joden naar hoe belangrijk het is om tradities uit het geloof uit te leggen aan de volgende generatie, en wat het belang daarvan is voor het voorbestaan van de religie.
Met Pasen vieren we dat Jezus Christus 2000 jaar geleden is opgestaan uit de dood, na zijn kruisiging een aantal dagen eerder (op Goede Vrijdag).
In de loop der jaren zijn er veel elementen aan Pasen toegevoegd, zoals het zoeken van eieren en een enorme haas die ze verstopt.
Jongeren en de kerk, dat is een moeizame combinatie. Steeds minder jeugdigen bezoeken het huis van God, en daardoor lopen kerken leger en leger. De schuld ligt niet alleen bij de jongeren zelf, maar ook bij de kerken, vindt de Stichting Chris en Voorkom, een christelijke organisatie die opkomt voor jongeren.
Hervormingsdag of Reformatiedag is een herdenkingsdag op $datum in de protestantse kerk. Deze Dag staat in het teken van Maarten Luther, die op 31 oktober 1517 zijn 95 stellingen tegen situaties in de Rooms-Katholieke Kerk heeft gepubliceerd.