22 augustus

Internationale Dag voor Slachtoffers van Religieus Geweld

22 augustus - over 66 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20


Categorie:
201-religion Religie

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Een van de meest fundamentele mensenrechten is de vrijheid om te geloven in wat je maar wil. God, Allah, Buddah of juist helemaal niks, iedereen heeft zijn eigen opvattingen over de wereld en het hiernamaals en dat is prima. Althans, dat zou het moeten zijn. Jaarlijks worden nog steeds honderdduizenden mensen op de een of andere manier vermoord of verwond vanwege hun religie of geloof. Op 22 augustus staat de Verenigde Naties stil bij die slachtoffers.

Die Dag is het de Internationale Dag van Herdenking van Slachtoffers van Geweld vanwege Religie of Geloof. Zo'n lange naam voor een Dag spreekt al snel voor zichzelf, dus u kunt zelf wel invullen wat we die Dag doen. Niet alleen staan we stil bij de slachtoffers, we herdenken ook manieren waarop we zulk geweld in de toekomst kunnen voorkomen en hoe we daar zelf een steentje aan kunnen bijdragen. Het is vooral een Dag waarop ook overheden nadenken over het implementeren van wetten en regels om deze rechten vast te leggen.

Alle informatie over deze Dag is te vinden op deze website van de VN.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag voor Slachtoffers van Religieus Geweld!
Verwante Dagen

Wereld Gebedsdag
1 maart
Opvallend voor de Wereld Gebedsdag, is dat dit een Dag is die voornamelijk bedoeld is voor vrouwen. Volgens de officiële website is het doel van de Dag om "Samen te vieren en te delen", door wereldwijd "vrouwen te verenigen in een keten van gebed".

Dag van de Onnozele Kinderen
28 december
Ja, het is een ietwat vreemde naam voor een Dag. Wij zullen de eersten zijn die dat toe willen geven. Maar achter de Dag van de Onnozele Kinderen zit een dieper verhaal, uit de bijbel welteverstaan.

Internationale Dag van de Verbroedering
4 februari
De Internationale Dag van Verbroedering is een Dag die draait om broederschap en verbintenis, specifiek tussen religies. De Dag is bedoeld als een moment van bezinning, zodat katholieken met protestanten kunnen blijven praten en joden met moslims.

22
augustus

22 aug

Deze site gebruikt Cookies.