19 januari

Dag van de Tulp

congres19 januari - 270 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 6 mei 13:14

Dag van de Tulp

Categorie:
52-pine-tree Natuur

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

De tulp is 's Nederlands belangrijkste exportproduct. Onze VOC-mentaliteit is erop gebouwd, we verdienen er bakken met geld aan, en jaarlijks komen honderdduizenden buitenlanders naar de Keukenhof om de bloem te aanschouwen. Geen wonder dat er in Nederland een Dag van de Tulp wordt georganiseerd! Dat gebeurt op 19 januari, al is de Dag vooral bedoeld voor professionals in de tulpenbouw. Maar ach, zelf even op en neer naar de bloemist kan geen kwaad, toch?

De Dag van de Tulp is een congresdag die door tulpenorganisaties zoals Proeftuin Zwaagdijk en het GreenPort Noord Holland. Tijdens de Dag zijn er workshops te volgen die erop gericht zijn het leven van de tulpenkweker makkelijker te maken. Zo wordt er geleerd hoe bollentelers moeten omgaan met social media, en hoe zij hun waterzuivering op orde kunnen krijgen.

Informatie is onder andere te vinden op de website van Tulpendag en op de officiele website van tulpentijd..

Wens iemand een Fijne Dag van de Tulp!
Verwante Dagen

Wereld Waterlandendag
2 februari
Dan denkt u dat het hier nat is, in ons kikkerlandje. Meer dan een kwart ligt onder zeeniveau en het is ook nog eens bijna altijd aan het regenen. Bah.

Internationale Dag tegen Schade aan de Natuur tijdens Oorlog en Gewapende Conflicten
6 november
Een hele mond vol, deze typische VN-Dag. Op 5 november 2001 hebben de Verenigde Naties 6 november jaarlijks uitgeroepen tot deze Dag, waarop maatregelen moeten worden genomen om te zorgen dat het milieu en de natuur zoveel mogelijk gespaard blijven tijdens oorlogen en gewapende conflicten.

Wereld Plantendag
18 mei
Sommige mensen hebben een fascinatie voor planten. En die mogen op 18 mei hun lol op, want dan is het Wereld Plantendag ofwel Fascination of Plants Day.

19
januari

19 jan

Eerdere edities:
In 2018: 20 januari
In 2017: 27 januari
Deze site gebruikt Cookies.