18 januari

Dag van de Tulp

18 januari - 81 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 12 januari 16:06

Dag van de Tulp

Categorie:
52-pine-tree Natuur

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

De tulp is 's Nederlands belangrijkste exportproduct. Onze VOC-mentaliteit is erop gebouwd, we verdienen er bakken met geld aan, en jaarlijks komen honderdduizenden buitenlanders naar de Keukenhof om de bloem te aanschouwen. Geen wonder dat er in Nederland een Dag van de Tulp wordt georganiseerd! Dat gebeurt op 19 januari, al is de Dag vooral bedoeld voor professionals in de tulpenbouw. Maar ach, zelf even op en neer naar de bloemist kan geen kwaad, toch?

De Dag van de Tulp is een congresdag die door tulpenorganisaties zoals Proeftuin Zwaagdijk en het GreenPort Noord Holland. Tijdens de Dag zijn er workshops te volgen die erop gericht zijn het leven van de tulpenkweker makkelijker te maken. Zo wordt er geleerd hoe bollentelers moeten omgaan met social media, en hoe zij hun waterzuivering op orde kunnen krijgen.

Informatie is onder andere te vinden op de website van Tulpendag en op de officiele website van tulpentijd..

Wens iemand een Fijne Dag van de Tulp!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Natuurbescherming
28 juli
De natuur, dat vinden we natuurlijk allemaal belangrijk. We moeten zuinig zijn op de aarde en op wat de natuur ons te bieden heeft. Denk maar eens na: Zuurstof om te ademen, water om te drinken, vuur om op te koken, schildpadden om te eten .

Internationale Dag ter Voorkoming van Natuurrampen
13 oktober
Natuurrampen zijn hip. Ze zijn "in". Let op, we zeggen niet dat ze leuk zijn hoor. Alleen wel dat ze blijkbaar populair zijn. Want de laatste tijd vinden er veel plaats.

Internationale Dag voor de Rivier (en Tegen Dammen)
14 maart
De officiele gehele naam betreft de Internationale Dag voor de Rivieren en tegen Dammen. Dat zegt eigenlijk al heel veel over deze Dag. Elk jaar op 14 maart is het de Dag om te demonstreren tegen dammen.

18
januari

18 jan

Eerdere edities:
In 2019: 19 januari
In 2018: 20 januari
In 2017: 27 januari
Komende Dagen
Goede Vrijdag
Goede Vrijdag
10 april
Deze site gebruikt Cookies.