18 januari

Dag van de Tulp

18 januari - 2 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 12 januari 16:06

Dag van de Tulp

Categorie:
52-pine-tree Natuur

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

De tulp is 's Nederlands belangrijkste exportproduct. Onze VOC-mentaliteit is erop gebouwd, we verdienen er bakken met geld aan, en jaarlijks komen honderdduizenden buitenlanders naar de Keukenhof om de bloem te aanschouwen. Geen wonder dat er in Nederland een Dag van de Tulp wordt georganiseerd! Dat gebeurt op 19 januari, al is de Dag vooral bedoeld voor professionals in de tulpenbouw. Maar ach, zelf even op en neer naar de bloemist kan geen kwaad, toch?

De Dag van de Tulp is een congresdag die door tulpenorganisaties zoals Proeftuin Zwaagdijk en het GreenPort Noord Holland. Tijdens de Dag zijn er workshops te volgen die erop gericht zijn het leven van de tulpenkweker makkelijker te maken. Zo wordt er geleerd hoe bollentelers moeten omgaan met social media, en hoe zij hun waterzuivering op orde kunnen krijgen.

Informatie is onder andere te vinden op de website van Tulpendag en op de officiele website van tulpentijd..

Wens iemand een Fijne Dag van de Tulp!
Verwante Dagen

Wereld Waterlandendag
2 februari
Dan denkt u dat het hier nat is, in ons kikkerlandje. Meer dan een kwart ligt onder zeeniveau en het is ook nog eens bijna altijd aan het regenen. Bah.

Internationale Dag van de Bergen
11 december
Ieder jaar op 11 december eren wij de hoge plekken van de aarde: bergen! Want Nederland mag dan wel plat zijn, dat is de rest van de wereld zeer zeker niet.

Internationale Dag van de Tropen
29 juni
Het gaat niet goed met de tropen. Ontbossing, klimaatverandering... En dat terwijl de tropische gebieden zo essentieel zijn voor de aarde. Ze hebben een groot en belangrijk ecosysteem, en zorgen dat mensen in de omgeving in leven kunnen blijven.

18
januari

18 jan

Eerdere edities:
In 2019: 19 januari
In 2018: 20 januari
In 2017: 27 januari
Komende Dagen
Lelijke Truiendag
Lelijke Truiendag
21 januari
Deze site gebruikt Cookies.