16 maart

Dag van de Thuiswerker

16 maart - 99 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 16 december 11:08

Dag van de Thuiswerker

Categorie:
119-piggy-bank Economie

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Thuiswerken is, na enkele jaren corona, voor de meeste Nederlandse kantoortijgers helemaal bon ton. Ook nu de maatregelen grotendeels de deur zijn gewezen blijkt dat werken minstens zo efficiënt is als je niet eerst twee uur in een spitstrein hoeft te zitten en je gewoon je pantoffels aan kunt houden. Uitgerekend op 16 maart vindt dan ook de Dag van de Thuiswerker plaats, om te vieren dat thuiswerken helemaal niet zo eng hoeft te zijn als de Nederlandse ceo's denken.

De Dag van de Thuiswerker is in 2021 in het leven geroepen door Webmastery, een vrij willekeurig socialemediabureau. Die willen de Dag gebruiken om de meerwaarde van vanuit huis werken uit te lichten. In de praktijk wordt de Dag nu vooral nog aangegrepen door andere PR-bureau's om stukken te publiceren over thuiswerken, en niet zozeer door bedrijven die thuiswerken al helemaal hebben omarmd - al is dat wel de bedoeling van de Dag.

Desondanks kunt u zelf ook meedoen door gewoon een dagje niet naar kantoor te gaan. Als thuiswerken in uw organisatie nog niet is doorgedrongen, wijs uw baas dan op de voordelen. Sta er ook eens bij stil hoeveel CO2-uitstoot u bespaart door niet te forenzen, of probeer uw productiviteit van de afgelopen twee jaar eens te vergelijken met die van daarvoor. Grote kans dat die er helemaal niet op is achteruitgegaan!

Meer informatie over deze Dag is te vinden op de website van Webmastery.

Wens iemand een Fijne Dag van de Thuiswerker!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Sekswerker
2 juni
De prostitutie is het oudste beroep ter wereld, maar het stigma er omheen is in de afgelopen pak-em-beet 10.000 jaar niet heel erg verbeterd. Sekswerkers hebben nog steeds te maken met discriminatie en onveiligheid, veel meer dan andere beroepen.

Landelijke Econometristendag
5 februari
Als vrouwen, (Afrikaanse) kinderen, ouderen, mannen en meisjes een eigen Dag krijgen, waarom zouden econometristen er dan geen mogen krijgen? Op $datum is het Landelijke Econometristendag.

Internationale Dag ter Bestrijding van Extreme Armoede
17 oktober
Deze Dag is in het leven geroepen om wereldwijd een vuist te maken tegen armoede. In 1987 is de Dag opgericht en erkend door de Verenigde Naties. Tijdens de bijeenkomsten die er op de Dag worden georganiseerd, komen duizenden mensen samen tijdens protestmarsen en demonstraties.

16
maart

16 mrt

Eerdere edities:
In 2023: 16 maart
In 2022: 16 maart
Deze site gebruikt Cookies.