16 maart

Dag van de Thuiswerker

16 maart - 151 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 16 maart 09:46

Dag van de Thuiswerker

Categorie:
119-piggy-bank Economie

Waar gevierd:
Nationaal

Thuiswerken is, na twee jaar corona, voor de meeste Nederlandse kantoortijgers helemaal bon ton. Ook nu de maatregelen grotendeels de deur zijn gewezen blijkt dat werken minstens zo efficiënt is als je niet eerst twee uur in een spitstrein hoeft te zitten en je gewoon je pantoffels aan kunt houden. Uitgerekend op 16 maart vindt dan ook de Dag van de Thuiswerker plaats, om te vieren dat thuiswerken helemaal niet zo eng hoeft te zijn als de Nederlandse ceo's denken.

De Dag van de Thuiswerker is in 2021 in het leven geroepen door Webmastery, een vrij willekeurig socialemediabureau. Die willen de Dag gebruiken om de meerwaarde van vanuit huis werken uit te lichten. In de praktijk wordt de Dag nu vooral nog aangegrepen door andere PR-bureau's om stukken te publiceren over thuiswerken, en niet zozeer door bedrijven die thuiswerken al helemaal hebben omarmd - al is dat wel de bedoeling van de Dag.

Desondanks kunt u zelf ook meedoen door gewoon een dagje niet naar kantoor te gaan. Als thuiswerken in uw organisatie nog niet is doorgedrongen, wijs uw baas dan op de voordelen. Sta er ook eens bij stil hoeveel CO2-uitstoot u bespaart door niet te forenzen, of probeer uw productiviteit van de afgelopen twee jaar eens te vergelijken met die van daarvoor. Grote kans dat die er helemaal niet op is achteruitgegaan!

Meer informatie over deze Dag is te vinden op de website van Webmastery.

Wens iemand een Fijne Dag van de Thuiswerker!
Verwante Dagen

Dag van de Flexmedewerker
16 juni
De flexmedewerker is de ruggengraat van de Nederlandse economie en verdient meer aandacht dan ze krijgen. Veel bedrijven zijn nergens zonder deze knappe koppen.

Wereld Bespaardag
31 oktober
Wereld Bespaardag is ieder jaar op $datum om eens goed op die knip te gaan zitten, maar ook financiële zekerheid te creëren. Niet alleen als individu, maar ook als samenleving.

Dag van de Mobiliteit
10 november
Het is nooit leuk te ontdekken dat u misschien wel in een sleur zit. Iedere dag op dezelfde tijd op, dezelfde route naar hetzelfde doffe kantoorgebouw om hetzelfde werk met dezelfde collega's te doen.

Deze site gebruikt Cookies.