31 oktober

Wereld Bespaardag

31 oktober - over 149 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 10 november 21:41

Wereld Bespaardag

Categorie:
119-piggy-bank Economie

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Wereld Bespaardag vindt ieder jaar op 31 oktober plaats om eens goed op die knip te gaan zitten, maar ook om financiële zekerheid te creëren. Niet alleen als individu, maar ook als samenleving. Juist nu is dat relevanter dan ooit.

World Thrift Day of World Savings Day wordt in veel landen op de een of andere manier gevierd. Tijdens de Dag krijgen met name burgers handige tips over hoe ze makkelijk geld kunnen besparen. Het zijn tips die we van ons Nibud regelmatig horen: kijk eens naar alle stilzwijgende abonnementen die we maandelijks betalen, heroverweeg de verzekeringen nog eens en probeer zeker nu de verwarming een standje lager te zetten. In veel landen is Wereld Bespaardag zelfs een nationale feestdag, maar dan wel eentje waarop de banken open moeten blijven. Want waar kun je nou beter bij je besparingen beginnen dan bij de bank?

U kunt zelf met de Dag meedoen door de handige tips te volgen en uw huishoudboekje nog eens door te pluizen. Verwacht verder marketing- en voorlichtingscampagnes vanuit de overheid, maar ook vanuit de financiële sector.

Deze Dag vond zijn oorsprong tijdens het eerste 'bespaarcongres' in 1924 in Milaan. Alles over de Dag is op Wikipedia te vinden.

Wens iemand een Fijne Wereld Bespaardag!
Verwante Dagen

Dag van de ZZP'er
15 april
De zzp'er is de motor van de economie. Flexwerkers geven de zekerheid en stabiliteit van een vast inkomen op voor vrijheid en avontuur and belastingvoordeel, en die flexibiliteit maakt hen een belangrijke motor van de economie.

Dag van de Systeembeheerder
28 juli
Systeembeheerders hebben het zwaar. Vergis u niet. Na jarenlange scholing en ervaring, hele weekenden weggooien om kleine programmaatjes te schrijven op donkere zolders en duizenden bladzijden lezen in handboeken zijn de systeembeheerders vloeiend geworden in HTML, Perl, Java, Python, C, C++ en Unix.

Dag van de Jeugdprofessional
22 september
Het is niet altijd even makkelijk om met kinderen te werken. Ze denken heel anders na, en die gedachtengang vergt een andere aanpak in de zorg, het onderwijs of andere vormen van begeleiding.

31
oktober

31 okt

Deze site gebruikt Cookies.