31 oktober

Wereld Bespaardag

31 oktober - over 270 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 10 november 21:41

Wereld Bespaardag

Categorie:
119-piggy-bank Economie

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Wereld Bespaardag vindt ieder jaar op 31 oktober plaats om eens goed op die knip te gaan zitten, maar ook om financiële zekerheid te creëren. Niet alleen als individu, maar ook als samenleving. Juist nu is dat relevanter dan ooit.

World Thrift Day of World Savings Day wordt in veel landen op de een of andere manier gevierd. Tijdens de Dag krijgen met name burgers handige tips over hoe ze makkelijk geld kunnen besparen. Het zijn tips die we van ons Nibud regelmatig horen: kijk eens naar alle stilzwijgende abonnementen die we maandelijks betalen, heroverweeg de verzekeringen nog eens en probeer zeker nu de verwarming een standje lager te zetten. In veel landen is Wereld Bespaardag zelfs een nationale feestdag, maar dan wel eentje waarop de banken open moeten blijven. Want waar kun je nou beter bij je besparingen beginnen dan bij de bank?

U kunt zelf met de Dag meedoen door de handige tips te volgen en uw huishoudboekje nog eens door te pluizen. Verwacht verder marketing- en voorlichtingscampagnes vanuit de overheid, maar ook vanuit de financiële sector.

Deze Dag vond zijn oorsprong tijdens het eerste 'bespaarcongres' in 1924 in Milaan. Alles over de Dag is op Wikipedia te vinden.

Wens iemand een Fijne Wereld Bespaardag!
Verwante Dagen

Dag van de Thuiswerker
16 maart
Thuiswerken is, na twee jaar corona, voor de meeste Nederlandse kantoortijgers helemaal bon ton. Ook nu de maatregelen grotendeels de deur zijn gewezen blijkt dat werken minstens zo efficiënt is als je niet eerst twee uur in een spitstrein hoeft te zitten en je gewoon je pantoffels aan kunt houden.

Dag van de Systeembeheerder
28 juli
Systeembeheerders hebben het zwaar. Vergis u niet. Na jarenlange scholing en ervaring, hele weekenden weggooien om kleine programmaatjes te schrijven op donkere zolders en duizenden bladzijden lezen in handboeken zijn de systeembeheerders vloeiend geworden in HTML, Perl, Java, Python, C, C++ en Unix.

Dag van de Heftruckchauffeur
8 mei
Neemt u het maar aan van een niet nader te noemen FijneDagVan-redacteur die in zijn studententijd regelmatig rondreed door magazijnen: heftruckchauffeurs zijn een essentieel onderdeel van de economie!

31
oktober

31 okt

Komende Dagen
Wereld Kankerdag
Wereld Kankerdag
4 februari
Deze site gebruikt Cookies.