16 mei

Verantwoordingsdag

16 mei - 91 dagen geleden elke 3e woensdag van mei
In 2019 op 15 mei
Aangepast op 13 mei 16:50

Verantwoordingsdag

Categorie:
190-bank Overheid

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Verantwoordingsdag is in Nederland de dag waarop de Rijksoverheid en de ministeries hun jaarverslagen presenteren aan de Tweede Kamer. De Dag vindt traditioneel op de derde woensdag in mei plaats, een symbolisch half jaar voor Prinsjesdag (op de derde dinsdag van september). De minister van Financien overhandigt het financieel jaarverslag aan de Tweede Kamer en de ministeries laten zien of ze zich aan de opgestelde regels hebben gehouden.

Meer informatie op Wikipedia of op deze website.

Verwante Dagen

Internationale Dag van de Linkshandigen
13 augustus
Linkshandigen dezer aardkloot, verenigt u! Dag in, dag uit moeten jullie leven met computers, scharen, deurknoppen, flesopeners, kortom, een complete wereld vol rechtshandige apparatuur, en wij van Fijne Dag Van snappen dat dillemma!

Dag van de Ambtelijke Fusie
5 oktober
De ambtelijke fusie bestaat 10 jaar. Dat is zo'n beetje het enige dat we van de website van de Dag van de Ambtelijke Fusie begrijpen, maar wat een ambtelijke fusie nu precies is en waarom het een eigen Dag verdient blijft vaag.

Europese Dag voor Slachtoffers van Terrorisme
11 mei
Op 11 mei 2007 vonden de heftigste terroristische aanslagen op Europese bodem ooit plaats: De Spaanse metro-aanslagen in Madrid. Die eisten enkele tientallen levens en honderden gewonden.

Deze site gebruikt Cookies.