23 juni

Internationale Dag van de Publieke Dienstverlening

23 juni - 94 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 10 november 21:41

Internationale Dag van de Publieke Dienstverlening

Categorie:
190-bank Overheid

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

De Verenigde Naties organiseren jaarlijks op 23 juni de Internationale Dag van de Publieke Dienstverlening. Die is bedoeld om aandacht te vragen voor iedereen die in een overheidsfunctie werkt die direct met burgers van doen heeft. Daarmee groeien gemeenschappen en worden samenlevingen sterker, beargumenteert de VN.

Tijdens de Dag worden er wereldwijd evenementen georganiseerd die rondom die onderwerp draaien, zoals rondetafelgesprekken tussen ambtenaren en burgers om te kijken hoe de dienstverlening beter kan. En verhip, ook in Nederland gebeurt dat! De Tweede Kamer organiseert zijn eigen Dag van de Publieke Dienstverlening. Dat gebeurt in 2022 voor het eerst. In Nederland komt dat initiatief voor uit een aanbeveling van de Onderzoekscommissie Uitvoeringsorganisaties.

Op deze Dag kunt u zelf ook een paar rondetafelgesprekken volgen. Die livestreams, en informatie over het programma en de invulling van de Dag, vindt u op tweedekamer.nl. Voor informatie over de internationale viering kunt u op deze website kijken.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Publieke Dienstverlening!
Verwante Dagen

Wereld Onthullingsdag
8 juli
Gelooft u in de groene mannetjes? Dat complete randdebielen zoals Donald Trump 4 jaar lang geheim kunnen houden dat er ergens in een Amerikaanse woestijn ooit een UFO is gecrasht?

Internationale Dag van het Parlementarisme
30 juni
Het gaat niet zo goed met de democratie in de wereld. Ooit vooraanstaande landen zoals Amerika vervallen in een autocratie, en laten we vooral niet doen alsof Nederland veel beter is met donkerbruine partijen zoals FvD of BBB die weinig ophebben met het democratisch proces.

Dag van de Digitale Provincie
20 april
Provincies zijn doorgaans niet de meest hightech bestuursorganen. De ambtenaren en bestuurders van de Provinciale Staten zijn vooral bezig met vergaderen over stikstof en huizenbouw, dus staat digitalisering laag op de prioriteitenlijst.

Deze site gebruikt Cookies.