23 juni

Internationale Dag van de Publieke Dienstverlening

23 juni - 32 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Internationale Dag van de Publieke Dienstverlening

Categorie:
190-bank Overheid

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

De Verenigde Naties organiseren jaarlijks op 23 juni de Internationale Dag van de Publieke Dienstverlening. Die is bedoeld om aandacht te vragen voor iedereen die in een overheidsfunctie werkt die direct met burgers van doen heeft. Daarmee groeien gemeenschappen en worden samenlevingen sterker, beargumenteert de VN.

Tijdens de Dag worden er wereldwijd evenementen georganiseerd die rondom die onderwerp draaien, zoals rondetafelgesprekken tussen ambtenaren en burgers om te kijken hoe de dienstverlening beter kan. En verhip, ook in Nederland gebeurt dat! De Tweede Kamer organiseert zijn eigen Dag van de Publieke Dienstverlening. Dat gebeurt in 2022 voor het eerst. In Nederland komt dat initiatief voor uit een aanbeveling van de Onderzoekscommissie Uitvoeringsorganisaties.

Op deze Dag kunt u zelf ook een paar rondetafelgesprekken volgen. Die livestreams, en informatie over het programma en de invulling van de Dag, vindt u op tweedekamer.nl. Voor informatie over de internationale viering kunt u op deze website kijken.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Publieke Dienstverlening!
Verwante Dagen

Prinsjesdag
17 september
Prinsjesdag, het feest van de democratie. De ‘Derde Dinsdag van September’ is een begrip dat gelijk staat aan gekke hoedjes, een lange parade en het traditiegetrouw spellen van economisch onheil voor de komende periode.

Internationale Dag van de Multilateralisme en Diplomatie voor Vrede
24 april
Als de Verenigde Naties in twee dingen goed zijn, dan zijn het wel Dagen Van richten en over zichzelf praten. In de Dag van de Multilateralisme en Diplomatie voor Vrede komen die twee dingen mooi samen.

Internationale Dag ter Bestrijding van Drugs
26 juni
Drugs are bad, kids! Dat vinden ten minste de VN. Zij hebben daarom in 1987 de Internationale Dag Tegen Drugs(handel) opgericht, een Dag waarop overheden en andere organisaties wereldwijd samenwerken om drugs en drugshandel de wereld uit te helpen.

23
juni

23 jun

Deze site gebruikt Cookies.