17 november

Internationale Leer-over-het-jodendomdag

17 november - over 147 dagen elke 3e zondag van november
In 2025 op 16 november
Aangepast op 12 oktober 20:20

Internationale Leer-over-het-jodendomdag

Categorie:
201-religion Religie

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Iedere derde zondag in november vindt de Global Day of Jewish Learning plaats, een internationale Dag om meer te leren over het jodendom en de diepere betekenis van hun geloof. De Dag werd in 2010 opgericht als eerbetoon aan de leer van rabbijn Adin Even-Israel Steinsaltz z”l, een invloedrijke theoloog in het jodendom. De Dag wordt wereldwijd door meer dan 400 organisaties ondersteund. De Dag wordt gevierd in synagogen en andere geloofshuizen. Er wordt daar bijvoorbeeld voorgelezen uit de Talmoed en er worden discussiepanels georganiseerd om dieper over het jodendom en de leer ervan te discussiëren.

In Nederland wordt dit door Crescas gedaan in samenwerking met stichting ParDes. Niet alleen rabbijnen, maar iedereen die geïnteresseerd is mag dan ook aan de Dag meedoen.

Wens iemand een Fijne Internationale Leer-over-het-jodendomdag!
Verwante Dagen

Dag van het Jodendom
17 januari
Op $datum vindt de Dag van het Jodendom plaats. De Nederlandse Bisschoppen willen op deze datum extra aandacht besteden aan de relatie tussen christenen en joden en welk belang de kerk daarbij kan hebben.

Internationale Dag voor Slachtoffers van Religieus Geweld
22 augustus
Een van de meest fundamentele mensenrechten is de vrijheid om te geloven in wat je maar wil. God, Allah, Buddah of juist helemaal niks, iedereen heeft zijn eigen opvattingen over de wereld en het hiernamaals en dat is prima.

Internationale Dag van het Humanisme
21 juni
Ieder jaar op 21 juni vieren we Wereld Humanismedag. Op deze datum staan wereldwijd allerlei humanistische clubs stil bij hun eigen 'geloof' - voor zover we dat zo mogen noemen.

17
november

17 nov

Eerdere edities:
In 2023: 19 november
In 2022: 20 november
In 2021: 21 november
Deze site gebruikt Cookies.