9 november

Internationale Dag tegen Facisme en Antisemitisme

9 november - over 290 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 30 november 00:00

Internationale Dag tegen Facisme en Antisemitisme

Categorie:
112-group Mens en maatschappij

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Blijkbaar zijn er op deze aardkloot nog steeds mensen die niet helemaal snappen dat wat die gekke Duitsers in '40-'45 uitspookten niet helemaal koosjer was (pun intended). Voor hen die dat niet snappen herinneren de Verenigde Naties het ons ieder jaar op 9 november nog eens fijntjes aan tijdens de Internationale Dag tegen Fascisme en Antisemitisme.

Die datum is overigens niet geheel toevallig gekozen. In 1938 was dit de dag van de Kristallnacht, de dag waarop de nazi's hun hetze tegen de Joden begonnen door overal synagoges in brand te steken en winkels te vernielen.

Wereldwijd worden er allerlei reclamecampagnes gestart tegen deze ernstige vorm van discriminatie. Kijk even op www.UnitedAgainstRacism.org als u informatie wilt.

Verwante Dagen

Dag van het Vergeten Kind
4 februari
In Nederland worden nogal eens kinderen vergeten. Tragische ongevallen van onoplettende tweeverdieners, die uitgebreid in de media komen en verketterd worden door de bevolking.

Internationale Dag van het Kind
20 november
Kinderen zijn de toekomst. Zij zullen voor u en ons gaan zorgen als wij allemaal oud en dement zijn - daarvoor is dan weer de Dag van de Ouderen voor. 20 november heeft de Verenigde Naties uitgeroepen tot Internationale Dag van het Kind, een Dag waarop we wereldwijd zorgen dat kinderen een betere toekomst tegemoet gaan.

Dag van de Koorzanger
1 november
De Westlandse Korenfederatie organiseert dit jaar op 1 november de Dag van de Koorzanger. Tijdens die Dag, in de Kiem in 's-Gravenzande, staan de leden van koren uit die buurt centraal, maar voel u vooral vrij om koorzangers in uw eigen omgeving wat extra aandacht te geven die dag.

9
november

9 nov

Deze site gebruikt Cookies.