9 november

Internationale Dag tegen Facisme en Antisemitisme

9 november - over 259 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Internationale Dag tegen Facisme en Antisemitisme

Categorie:
112-group Mens en maatschappij

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Als u dacht dat het facisme na de Tweede Wereldoorlog definitief was verslagen, hebben we slecht nieuws voor u. Ook het antisemitisme is beslist niet iets dat we kunnen bagatelliseren als 'ach, dat waren die gekke Duitsers maar'. Sterker nog, ons parlement bevat ook dit jaar nog steeds een aantal uitgesproken facisten, racisten en Joden-haters. Oplettendheid tegen deze vorm van democratie- en vrijheidsondermijnende bruinhemden blijft geboden, en daar staat we op 9 november even bij stil. Het is dan de Internationale Dag tegen Fascisme en Antisemitisme.

De Dag is in het leven geroepen door de Verenigde Naties. De datum is niet geheel toevallig gekozen; in 1938 vond toen de Kristallnacht plaats, de dag waarop de nazi's hun hetze tegen de Joden begonnen door overal synagoges in brand te steken en winkels te vernielen.

Wereldwijd worden er allerlei reclamecampagnes gestart tegen deze vorm van discriminatie. Informatie kunt u vinden op dayagainstfacism.eu, of op deze website.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag tegen Facisme en Antisemitisme!
Verwante Dagen

Dag van de Brandweergeschiedenis
4 maart
De brandweer, dat heeft toch iets romantisch. Stoere mannen en vrouwen die op grote lawaaierige trucks rijden, de stad reddend van een verwoestend inferno.

Internationale Dag tegen Misbruik van Ouderen
15 juni
Ieder jaar wordt op 15 juni de Internationale Dag tegen Misbruik van Ouderen gehouden. U hoeft geen raketwetenschapper te zijn om te bedenken waar die Dag over gaat: u mag vandaag geen bejaarden meppen, tasjes roven van oude oma's, of uw voeten op de ouderenzitplek in de bus leggen.

Europese Dag van de Maatschappelijke Rechtvaardigheid
25 oktober
Inmiddels een geduchte concurrent van de Verenigde Naties; De Europese Commissie, die steeds meer Dagen uit roept, en niet alleen zichzelf maar ook ons aan het werk zet.

9
november

9 nov

Komende Dagen
Wereld Anosmiedag
Wereld Anosmiedag
27 februari
Wereld RSI-Dag
Wereld RSI-Dag
28 februari
Deze site gebruikt Cookies.