6 april

Internationale Dag van de Aseksualiteit

6 april - 172 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 10 november 21:41

Internationale Dag van de Aseksualiteit

Categorie:
112-group Mens en maatschappij

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

In de brede maatschappelijke LHBTI-discussie raakt een belangrijke seksueel georiënteerde groep een beetje ondergesneeuwd. Aseksuelen indentificeren zich niet op een van die manieren - ze voelen juist helemaal geen seksuele aantrekkingskracht tot wie dan ook. Daar heerst nogal wat stigma op en er is veel onwetendheid over het onderwerp. Daar staat we jaarlijks bij stil op 6 april, de Internationale Dag van de Aseksualiteit.

Op deze Dag vragen belangenorganisaties aandacht voor deze specifieke groep. Ze roepen Aseksuelen op om op zoek te gaan naar gelijkgestemden, wat makkelijker is op deze Dag als er meer aandacht voor is. Ook wordt er voorlichting gegeven over wat aseksualiteit betekent en elke grijstinten daarbinnen bestaan. De organisatoren zeggen tijdens de Dag op vier pijlers te willen leunen: belangenbehartiging, viering, educatie en solidariteit.

Meer informatie is onder te vinden op www.internationalasexualityday.org.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Aseksualiteit!
Verwante Dagen

Wereld Denkdag
22 februari
Als we heel eerlijk moeten zijn hebben we geen flauw idee waar Wereld Denkdag (World Thinking Day) over gaat... De organisatie ligt volledig in handen van de World Association of Girl Guides and Girl Scouts.

Dag van de Werkplaatschef
30 maart
De Participatiewet mag dan wel één grote neoliberale flop zijn, de al dan niet sociale werkplaats is dat zeker niet. Werkplaatsen zijn nog steeds extreem waardevol voor de gemeenschap, voor de economie en voor de regio.

Internationale Coming-Out Dag
11 oktober
Inmiddels wordt de National Coming Out Day, die in Engeland is opgericht in 1988, al lang niet meer National. De Kom-Uit-De-Kast-Dag, zoals we de Dag vrij vertaald in het Nederlands noemen, wordt ook in ons land gevierd op 11 oktober.

Deze site gebruikt Cookies.