6 april

Internationale Dag van de Aseksualiteit

6 april - 79 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Internationale Dag van de Aseksualiteit

Categorie:
112-group Mens en maatschappij

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

In de brede maatschappelijke LHBTI-discussie raakt een belangrijke seksueel georiënteerde groep een beetje ondergesneeuwd. Aseksuelen indentificeren zich niet op een van die manieren - ze voelen juist helemaal geen seksuele aantrekkingskracht tot wie dan ook. Daar heerst nogal wat stigma op en er is veel onwetendheid over het onderwerp. Daar staat we jaarlijks bij stil op 6 april, de Internationale Dag van de Aseksualiteit.

Op deze Dag vragen belangenorganisaties aandacht voor deze specifieke groep. Ze roepen Aseksuelen op om op zoek te gaan naar gelijkgestemden, wat makkelijker is op deze Dag als er meer aandacht voor is. Ook wordt er voorlichting gegeven over wat aseksualiteit betekent en elke grijstinten daarbinnen bestaan. De organisatoren zeggen tijdens de Dag op vier pijlers te willen leunen: belangenbehartiging, viering, educatie en solidariteit.

Meer informatie is onder te vinden op www.internationalasexualityday.org.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Aseksualiteit!
Verwante Dagen

Roze Zaterdag
22 juni
Roze Zaterdag is de Nederlandse equivelant van de Amerikaanse Gay Pride Parade. Tijdens Roze Zaterdag staat ieder jaar een grote Nederlandse stad centraal om zich sterk te maken voor homorechten.

Dag van de Brandweergeschiedenis
4 maart
De brandweer, dat heeft toch iets romantisch. Stoere mannen en vrouwen die op grote lawaaierige trucks rijden, de stad reddend van een verwoestend inferno.

Wereld Familiedag
1 januari
Wereld Familiedag is een Dag waarop je je familie ontmoet. Bijna iedereen doet dat ieder jaar, en wel op 1 januari. De dag is een Dag die officieel wordt gevierd in verschillende landen.

Deze site gebruikt Cookies.