7 december

Nationale Dag van de Vrijwilliger

7 december - over 253 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 11 december 00:05

Nationale Dag van de Vrijwilliger

Categorie:
112-group Mens en maatschappij

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

De Nationale Vrijwilligersdag is een eerbetoon aan de miljoenen Nederlanders die zich onbaatzuchtig inzetten voor anderen. Voor familie, vrienden en soms zelfs onbekenden. Zonder de vrijwilliger zijn we nergens. Zonder de mantelzorger of de daklozenopvanghulpverlener of de dierenambulancebroeder is Nederland niks waard. Op 7 december bedanken we deze mensen, en geven we hen de eer die ze verdienen.

Tijdens de Dag van de Vrijwilliger zijn er in het hele land evenementen om de vrijwilliger te bedanken. Dat gebeurt bijvoorbeeld door gemeenten, die dan soms een bloemetje sturen maar ook wel eens een hele markt opzetten waar vrijwilligers lokale producten gratis kunnen uitkiezen, of bij zorginstellingen die de mantelzorgers een speciale avond geven.

Informatie is onder andere hier te vinden.

Wilt u vaker Dagen zoals de Dag van de Vrijwilliger ontdekken? Meld u dan aan voor onze dagelijkse WhatsApp-dienst! Stuur FDV aan naar 06 424 00 533 om u direct aan te melden.

Wens iemand een Fijne Nationale Dag van de Vrijwilliger!
Verwante Dagen

Internationale Coming-Out Dag
11 oktober
Inmiddels wordt de National Coming Out Day, die in Engeland is opgericht in 1988, al lang niet meer National. De Kom-Uit-De-Kast-Dag, zoals we de Dag vrij vertaald in het Nederlands noemen, wordt ook in ons land gevierd op 11 oktober.

Wereld Daklozendag
10 oktober
De Dag voor de mensen die geen huis hebben. Op $datum staan we stil bij dit fenomeen, omdat thuisloosheid in een welvarend land als Nederland niet zou moeten en mogen bestaan.

Internationale Dag van de Identificatie
16 september
"Ik denk, dus ik ben" is een belangrijk filosofisch concept, maar zie daar maar eens mee door de douane te komen. Identiteit bestaat anno nu uit meer dan alleen iemands hoop en dromen, maar ook uit een fysiek papiertje, een paspoort of een andere, vaak digitale vorm van bewijs dat je bent wie je bent.

7
december

7 dec

Deze site gebruikt Cookies.