7 december

Nationale Dag van de Vrijwilliger

7 december - over 78 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 11 december 00:05

Nationale Dag van de Vrijwilliger

Categorie:
112-group Mens en maatschappij

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

De Nationale Vrijwilligersdag is een eerbetoon aan de miljoenen Nederlanders die zich onbaatzuchtig inzetten voor anderen. Voor familie, vrienden en soms zelfs onbekenden. Zonder de vrijwilliger zijn we nergens. Zonder de mantelzorger of de daklozenopvanghulpverlener of de dierenambulancebroeder is Nederland niks waard. Op 7 december bedanken we deze mensen, en geven we hen de eer die ze verdienen.

Tijdens de Dag van de Vrijwilliger zijn er in het hele land evenementen om de vrijwilliger te bedanken. Dat gebeurt bijvoorbeeld door gemeenten, die dan soms een bloemetje sturen maar ook wel eens een hele markt opzetten waar vrijwilligers lokale producten gratis kunnen uitkiezen, of bij zorginstellingen die de mantelzorgers een speciale avond geven.

Informatie is onder andere hier te vinden.

Wilt u vaker Dagen zoals de Dag van de Vrijwilliger ontdekken? Meld u dan aan voor onze dagelijkse WhatsApp-dienst! Stuur FDV aan naar 06 424 00 533 om u direct aan te melden.

Wens iemand een Fijne Nationale Dag van de Vrijwilliger!
Verwante Dagen

Internationale Dag voor AIDS-weeskinderen
7 mei
Ieder jaar worden tienduizenden kinderen wees door aids. Ze verliezen hun ouders aan de vreselijke ziekte, en staan er dan alleen voor. Op 7 mei is het hun Dag.

Internationale Dag van de Brandweer
4 mei
Het is niet gemakkelijk om brandweerman te zijn. Overal zijn deze vuurvechters nodig om vlammen in de pan en kortsluitende TV's te bestrijden. Op $datum ieder jaar vieren we daarom de Internationale Dag van de Brandweer, om eens stil te staan bij het dappere werk dat deze stoere mannen uitoefenen.

Dag van de Brandweergeschiedenis
4 maart
De brandweer, dat heeft toch iets romantisch. Stoere mannen en vrouwen die op grote lawaaierige trucks rijden, de stad reddend van een verwoestend inferno.

7
december

7 dec

Komende Dagen
Wereld Neushoorndag
Wereld Neushoorndag
22 september
Wereld Bidag
Wereld Bidag
23 september
Deze site gebruikt Cookies.