7 december

Nationale Dag van de Vrijwilliger

7 december - over 172 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Nationale Dag van de Vrijwilliger

Categorie:
112-group Mens en maatschappij

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

De Nationale Vrijwilligersdag is een eerbetoon aan de miljoenen Nederlanders die zich onbaatzuchtig inzetten voor anderen. Voor familie, vrienden en soms zelfs onbekenden. Zonder de vrijwilliger zijn we nergens. Zonder de mantelzorger of de daklozenopvanghulpverlener of de dierenambulancebroeder is Nederland niks waard. Op 7 december bedanken we deze mensen, en geven we hen de eer die ze verdienen.

Tijdens de Dag van de Vrijwilliger zijn er in het hele land evenementen om de vrijwilliger te bedanken. Dat gebeurt bijvoorbeeld door gemeenten, die dan soms een bloemetje sturen maar ook wel eens een hele markt opzetten waar vrijwilligers lokale producten gratis kunnen uitkiezen, of bij zorginstellingen die de mantelzorgers een speciale avond geven.

Informatie is onder andere hier te vinden.

Wilt u vaker Dagen zoals de Dag van de Vrijwilliger ontdekken? Meld u dan aan voor onze dagelijkse WhatsApp-dienst! Stuur FDV aan naar 06 424 00 533 om u direct aan te melden.

Wens iemand een Fijne Nationale Dag van de Vrijwilliger!
Verwante Dagen

Internationale Dag van het Kind
20 november
Kinderen zijn de toekomst. Zij zullen voor u en ons gaan zorgen als wij allemaal oud en dement zijn - daarvoor is dan weer de Dag van de Ouderen voor. 20 november heeft de Verenigde Naties uitgeroepen tot Internationale Dag van het Kind, een Dag waarop we wereldwijd zorgen dat kinderen een betere toekomst tegemoet gaan.

Internationale Dag van de Ouderen
1 oktober
Een eerbetoon aan alle oudere personen op de wereld. De Dag van de Ouderen staat in het teken van het belang van ouderen in onze samenleving. Ook wordt er deze Dag stilgestaan bij de groeiende vergrijzing in de wereld tegenwoordig en wat we daaraan kunnen doen.

Internationale Dag tegen Discriminatie
1 maart
Op 1 maart is het ieder jaar "Zero Discrimination Day". De Dag wordt georganiseerd door UNAIDS, een tak van de Verenigde Naties die zich inzet voor het beheersen van aids.

7
december

7 dec

Deze site gebruikt Cookies.