2 januari

Internationale Dag van de Introvert

2 januari - 173 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Internationale Dag van de Introvert

Categorie:
112-group Mens en maatschappij

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Op 2 januari slaan introverte mensen een zucht van verlichting. De feestdagen zijn voorbij, de drukke feesten en evenementen en samenkomsten waarin ze een hele dag met anderen moeten praten zijn dan voorbij, er is weer even rust. Dat hebben introverten nodig; voor hen kost socializen juist energie in plaats van dat het dat oplevert, en ze hebben af en toe baat bij een oplaadmomentje. Op 2 januari is het Wereld Introvertendag, bedoeld om aandacht te vragen voor deze persoonlijkheid.

De Dag van de Introvert is met name bedoeld om wat meer begrip te krijgen voor introverte mensen. Die zijn namelijk helemaal niet asociaal, zoals vaak ten onrechte wordt gedacht, maar ze hebben gewoon behoefte aan wat meer rust en afzondering. Introverte mensen hebben daarnaast ook hun eigen kracht; ze zijn kalm en veel slimme mensen zijn introvert.

De Dag is in 2011 in het leven geroepen nadat een introverte schrijver daar in een blogpost toe opriep. Sindsdien wordt 2 januari ervoor aangegrepen, omdat dat de eerste dag is na de drukke sociale decemberperiode.

Er is wat informatie te vinden op introvertday.org, maar dat is summier. Meer informatie is te vinden op Facebook, waar andere introverten ook samen kunnen komen.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Introvert!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Alleenstaande Ouder
21 maart
Kent u nog die volwassen kerels die in een Batman-pak op Buckingham Palace klommen? Ze waren een paar jaar geleden vaak op TV en behoren tot de organisatie Parents Without Partners.

Internationale Dag van de Baard
7 september
De baard is het ultieme bewijs van mannelijkheid. Niets zegt meer testosteron dan een volle lading gezichtshaar, en om dat mannelijke profiel te eren vieren we iedere eerste zaterdag in september de Internationale Dag van de Baard.

Europees Dag voor Slachtoffers van Criminaliteit
22 februari
Als de overheid één rol te vervullen heeft, dan is het wel die van veiligheid. Een goed justitie- en opsporingsapparaat, een goedfunctionerende inlichtingendienst, alles in de samenleving moet erop gericht zijn burgers veilig te houden tegen criminaliteit.

Deze site gebruikt Cookies.