2 januari

Internationale Dag van de Introvert

2 januari - 156 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 3 januari 10:56

Internationale Dag van de Introvert

Categorie:
112-group Mens en maatschappij

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Op 2 januari slaan introverte mensen een zucht van verlichting. De feestdagen zijn voorbij, de drukke feesten en evenementen en samenkomsten waarin ze een hele dag met anderen moeten praten zijn dan voorbij, er is weer even rust. Dat hebben introverten nodig; voor hen kost socializen juist energie in plaats van dat het dat oplevert, en ze hebben af en toe baat bij een oplaadmomentje. Op 2 januari is het Wereld Introvertendag, bedoeld om aandacht te vragen voor deze persoonlijkheid.

De Dag van de Introvert is met name bedoeld om wat meer begrip te krijgen voor introverte mensen. Die zijn namelijk helemaal niet asociaal, zoals vaak ten onrechte wordt gedacht, maar ze hebben gewoon behoefte aan wat meer rust en afzondering. Introverte mensen hebben daarnaast ook hun eigen kracht; ze zijn kalm en veel slimme mensen zijn introvert.

De Dag is in 2011 in het leven geroepen nadat een introverte schrijver daar in een blogpost toe opriep. Sindsdien wordt 2 januari ervoor aangegrepen, omdat dat de eerste dag is na de drukke sociale decemberperiode.

Er is wat informatie te vinden op introvertday.org, maar dat is summier. Meer informatie is te vinden op Facebook, waar andere introverten ook samen kunnen komen.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Introvert!
Verwante Dagen

Internationale Dag ter Uitbanning van Geweld tegen Vrouwen
25 november
Je zou denken dat het vanzelfsprekend is dat je geen geweld pleegt tegen vrouwen, maar helaas komt dat nog veel te vaak voor. Een gigantisch aantal vrouwen heeft hier in haar leven eens mee te maken, en erger nog: vaak blijven zulke zaken onbekend.

Nationale Ouderendag
6 oktober
Als we nog niet uitgerust zijn van Internationale Ouderendag (op 1 oktober), dan is het alweer de Nationale Ouderendag. Op $datum, de eerste vrijdag van oktober, wordt namelijk de nationale variant gevierd.

Internationale Dag van het Afrikaanse Kind
16 juni
Er zijn al veel Dagen die iets met kinderen te maken hebben. 16 juni is er één van. Dan is het de Dag van het Afrikaanse Kind. En nee, wij weten ook niet waarom er geen Dag van het Europese Kind, Dag van het Zuid-Amerikaanse Kind of een Dag van het Saudische Schiereiland-Kind is.

2
januari

2 jan

Deze site gebruikt Cookies.