3 december

Dag van de Standbouwer

LET OP: deze Dag is in 2019 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2019 versie van deze Dag.
aandacht3 december 2019 - 174 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 17 april 17:08

Dag van de Standbouwer

Categorie:
119-piggy-bank Economie

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Als u naar een concert gaat is het de bedoeling dat u zich verwondert over de kunde van de artiesten, de mooie muziek, de fijne sfeer, en het veel te dure bier in plastic bekers. Maar wie zet dat concert nou klaar? Wie bouwt dat hele decor op, zorgt dat de boxen goed hangen, dat de lichten de juiste kant op schijnen, en dat de artiesten zonder problemen het podium op kunnen komen? Dat is de standbouwer, die in de schaduw werkt en daardoor veel te weinig waardering krijgt voor zijn werk. Dat moet anders zijn op 4 juli tijdens de Dag van de Standbouwer.

Die Dag is in 2015 in het leven geroepen door onder andere de het 'Centrum voor Live Communication' en verschillende vakbonden zoals FNV Bouw en CNV. De Dag is deels bedoeld als waardering voor het werk dat zich letterlijk en figuurlijk achter de schermen afspeelt, maar ook om serieus te praten over de toekomst van de sector en hoe die bijvoorbeeld veiliger kan worden.

De Dag vindt dit jaar ONDER VOORBEHOUD plaats op 3 december. Dat is ook heel wat anders dan normaal (4 juli). Informatie is te vinden op www.dagvandestandbouwer.nl.

Wens iemand een Fijne Dag van de Standbouwer!
Verwante Dagen

Dag van de Zeeuwse Visserij
20 juni
Er zijn weinig plekken in Nederland waar je beter kunt vissen dan in Zeeland. De naam van de provincie komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen.

Dag van de Systeembeheerder
31 juli
Systeembeheerders hebben het zwaar. Vergis u niet. Na jarenlange scholing en ervaring, hele weekenden weggooien om kleine programmaatjes te schrijven op donkere zolders en duizenden bladzijden lezen in handboeken zijn de systeembeheerders vloeiend geworden in HTML, Perl, Java, Python, C, C++ en Unix.

Internationale Dag van de Post
9 oktober
Post krijgen is leuk! Ansichtkaarten, blauwe belastingenveloppen, gas-, water-, licht-, internet, telefoon, TV-rekeningen... Wie krijgt ze niet graag? In een tijd van constante progressie in technologie krijgt de post het zwaarder elke dag.

3
december

3 dec

Eerdere edities:
In 2019: 3 december
In 2017: 4 juli
In 2016: 7 juli
Deze site gebruikt Cookies.