26 september

Dag van de Stadsarcheologie

aandacht26 september - 21 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 1 september 19:00


Categorie:
134-viking Cultuur

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Nederland heef een rijke historie die duizenden jaren het verleden in gaat. Niet verwonderlijk dus dat veel grote steden waardevolle archeologische bronnen zijn, waaruit we veel kunnen leren over onze vaderlandse geschiedenis. Daar staan we uitgebreid bij stil op de Dag van de Stadsarcheologie, op 26 september.

De Dag van de Stadsarcheologie is in het leven geroepen door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, een branche van het Ministerie van Cultuur en Onderwijs. De Dag is bedoeld om stil te staan bij wat voor archeologische vondsten we kunnen vinden in oude steden, maar nog meer als 'platform' waarbij diverse instanties kennis kunnen uitwisselen met elkaar en meer van elkaar kunnen leren.

Niet verwonderlijk vindt de Dag plaats in Amersfoort, een van de cultuurrijkste steden van ons land. Er is een volledig programma, dat u hier kunt vinden. Ook vindt u hier meer informatie over de Dag. 

Wens iemand een Fijne Dag van de Stadsarcheologie!
Verwante Dagen

Europese Dag van de Joodse Cultuur
1 september
In meer dan 25 landen in Europa vindt dit jaar op 1 september de Europese Dag van de Joodse Cultuur plaats. Vanaf 1999 gevierd, dus dit jaar is de 20e jubileumeditie!

Internationale Dag van het Theater
27 maart
Theater. Dat is, zullen we maar zeggen, een film die je niet op pauze kunt zetten, niet mee naar huis kunt nemen en niet terug kunt spoelen als je iets niet begrijpt.

Dag van de Nederlandse Jazz
28 juni
De Dag van de Nederlandse Jazz is een initiatief van Buma Cultuur en Stichting JazzNL. De Dag is bedoeld om te laten zien dat de Nederlandse jazz-scene groter is dan alleen Hans en Candy Dulfer.

26
september

26 sep

Eerdere edities:
In 2018: 20 september
In 2017: 5 oktober
In 2016: 15 september
Deze site gebruikt Cookies.