26 september

Dag van de Stadsarcheologie

LET OP: deze Dag is in 2019 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2019 versie van deze Dag.
aandacht26 september 2019 - 253 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 1 september 19:00


Categorie:
134-viking Cultuur

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Nederland heef een rijke historie die duizenden jaren het verleden in gaat. Niet verwonderlijk dus dat veel grote steden waardevolle archeologische bronnen zijn, waaruit we veel kunnen leren over onze vaderlandse geschiedenis. Daar staan we uitgebreid bij stil op de Dag van de Stadsarcheologie, op 26 september.

De Dag van de Stadsarcheologie is in het leven geroepen door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, een branche van het Ministerie van Cultuur en Onderwijs. De Dag is bedoeld om stil te staan bij wat voor archeologische vondsten we kunnen vinden in oude steden, maar nog meer als 'platform' waarbij diverse instanties kennis kunnen uitwisselen met elkaar en meer van elkaar kunnen leren.

Niet verwonderlijk vindt de Dag plaats in Amersfoort, een van de cultuurrijkste steden van ons land. Er is een volledig programma, dat u hier kunt vinden. Ook vindt u hier meer informatie over de Dag. 

Wens iemand een Fijne Dag van de Stadsarcheologie!
Verwante Dagen

Wereld Filosofiedag
19 november
De derde donderdag van november is een dag om eens 'totally flabbergasted' te worden. Het is dan namelijk Wereld Filosofiedag, opgericht door UNESCO 'om te reflecteren op het reflecteren'.

Internationale Dag van het Boek en de Auteursrechten
23 april
23 april is een symbolische datum in de literaire wereld: Op deze Dag in 1616 stierven Cervantes, Shakespeare en Inca Garcilaso de la Vega, drie van de grootste schrijvers van die tijd.

Internationale Dag van de Culturele Diversiteit
21 mei
De Internationale Dag van de Culturele Diversiteit wordt ieder jaar op 21 mei door UNESCO georganiseerd. Het doel van de Dag is om de mensen de mogelijkheid te geven tijdelijk stil te staan bij het belang en het begrip van de waarden van culturele diversiteit en hoe we 'samen kunnen leven'.

26
september

26 sep

Eerdere edities:
In 2019: 26 september
In 2018: 20 september
In 2017: 5 oktober
Deze site gebruikt Cookies.