25 januari

Dag van de Slimme Logistiek

25 januari - 121 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 11 januari 08:24

Dag van de Slimme Logistiek

Categorie:
150-sailboat Verkeer

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

De logistiek is een sector die u alleen opmerkt als er iets niet goed gaat. Lege supermarktschappen, uitverkochte mondkapjes bij de Action, u ziet het (gelukkig) niet snel, maar áls het er is zijn de gevolgen meteen merkbaar. Dat we in Nederland zo'n goedgevulde schappen hebben komt grotendeels door de strak georganiseerde logistieke sector. En die wordt alleen maar beter door slimme toepassingen, die op de Dag van de Slimme Logistiek centraal staan.

De Dag van de Slimme Logistiek is een initiatief van SmartWayz, een van de vele bedrijven die werken aan het verslimmen van de industrie. De organisatie noemt data 'de brandstof van morgen', en dat geeft precies aan wat de Dag ons leert: hoe kan big data de logistiek efficiënter maken? Deze Dag is een congresdag voor iedereen in de industrie om te leren over nieuwe toepassingen, wat wel en niet werkt, en wat de voor- en nadelen van automatisering, domotica, big data en andere vernuftigheden kunnen zijn in pakhuizen en op de weg.

De Dag vindt dit jaar (vanwege het coronavirus, what else is new?) online plaats. De organisatie roept naast bedrijven ook overheden op mee te doen aan de Dag. Zij zijn immers degene die 'werelden kunnen samenbrengen'.

Alle informatie is te vinden op www.dagvandeslimmelogistiek.nl.

Wens iemand een Fijne Dag van de Slimme Logistiek!
Verwante Dagen

Dag van de Lightrail
26 januari
Quizvraagje: Wat is een lightrail? A: Een verlicht stuk vangrail B: Nieuwe makreel, maar dan 'light', zonder suikers C: Een ultralichte trein op electriciteit Het kostte ons ook wat moeite om het uit te zoeken, maar we kunnen u zeggen dat het antwoord C is.

Internationale Dag van de Scheepvaart
24 september
De wereld is groot geworden met de scheepvaart. Met de VOC-mentaliteit wist Nederland ooit de wereld te koloniseren, de Britten deden daar een schepje bovenop, en ook anno 2020 is scheepvaart cruciaal voor de economie, het toerisme en voor defensie.

Dag van de Motorrijder
20 maart
Is er een voertuig op de weg dat harder 'VRIJHEID!' schreeuwt dan de motor? Door stad en vooral land, op de tweewieler tussen de filerijdende auto's door, de motor is het ultieme symbool van een lekker plezierritje.

Deze site gebruikt Cookies.