25 april

Dag van de Ondernemende Student

25 april - 232 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 25 april 11:37

Dag van de Ondernemende Student

Categorie:
140-gradhat Onderwijs

Waar gevierd:
Lokaal

Bron:
Deze website

Studenten hebben nog wel eens het imago luie zuipschuiten te zijn. De hele dag uitslapen, twee uurtjes met je brakke kop in de collegebanken en dan weer de kroeg in. Maar net zoals deze weinig actieve jongeren er zijn heb je ook steengoede, welwillende jonge ondernemers. Die beginnen hun eigen startupjes tussen de lessen door, die besteden hun pauzes aan inventaris en webshops en facturen. Die drukke baasjes staan centraal op 25 april, de Dag van de Ondernemende Student.

De Dag van de Ondernemende Student is een initiatief van de Hanzehogeschool in Groningen. Daar wordt op deze Dag een waar festival geweid aan studenten die 'geïnspireerd willen worden over ondernemerschap.' Tijdens het festival, compleet met muziek en foodtrucks, leren deze potentiële captains of industry al vroeg alles over ondernemen en wat daarbij komt kijken. Tijdens de Dag kunnen zij leren hoe ze dat moeten doen, hoe ze dat kunnen combineren met school, en hoe ze er rijk mee kunnen worden. Tijdens de Dag wordt ook de Rabo Ondernemersprijs uitgereikt.

Informatie over deze Dag, inclusief het programma, is te vinden op de website van de Hanzeschool.

Wens iemand een Fijne Dag van de Ondernemende Student!
Verwante Dagen

Internationale Dag van het Handschrift
23 januari
Schrijven is tegenwoordig vooral een kwestie van de juiste toetsen op uw toetsenbord intikken, maar uiteindelijk is en blijft het van groot belang dat we af en toe nog eens een echt stuk tekst neerpennen.

Dag van de Stagiair
22 mei
Wat zou het midden- en klein bedrijf toch zijn zonder de stagiair? Die onmisbare toevoeging die je iedere 5 minuten komt storen met een vervelende vraag maakt voor u rare marketingplannen die u na de drie maanden stage weer in de vuilnisbak gooit, maar ach, een bedrijf is geen bedrijf zonder een stagiair.

Dag van de Jonge Jury
5 juni
De 'Jonge Jury' is een omvattende naam voor 'lezende jongeren'. Het doel van de 'Jonge Jury' is om samen met alle middelbare scholen, bibliotheken en boekhandels scholieren, met name die uit de eerste tot en met de derde klas van de middelbare school, met plezier aan het lezen te krijgen, en vooral ook om een mening te kunnen vormen over boeken.

25
april

25 apr

Deze site gebruikt Cookies.