14 januari

Wereld Logicadag

14 januari - 188 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Wereld Logicadag

Categorie:
140-gradhat Onderwijs

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Je zou het na 2+-coronajaren misschien niet zo snel denken, maar logisch nadenken is een van de meest fundamentele dingen die we als mensheid kunnen doen. Sterker nog, volgens Unesco onderscheiden we ons daarmee van de dieren, en daarom is het niet meer dan logisch dat er een Wereld Logicadag is.

Wereld Logicadag wordt gevierd op 14 januari. De Dag is dus opgericht door Unesco, de onderwijs- en cultuurtak van de Verenigde Naties. Die grijpt de Dag aan om het belang van logisch redeneren te benadrukken, in het onderwijs en de wetenschap maar ook in het vrije debat en in de omgang met elkaar. Volgens de instantie draagt meer logica bij aan een beter begrip voor en dialoog met elkaar.

Alle informatie kunt u logischerwijs vinden op de website van Unesco.

Wens iemand een Fijne Wereld Logicadag!
Verwante Dagen

Dag van de Conflixers
19 januari
Als je het woord conflixer voor het eerst hoort, dan komt meteen België in je hoofd, of niet? Nou, dat klopt helemaal! Conflixers zijn een Vlaams fenomeen waarbij leerlingen zelf andere leerlingen helpen.

Dag van de Examenleerling
17 april
$datum is een belangrijke dag voor 190.000 Nederlanders; dat is voor hen vaak de laatste schooldag voor hun eindexamens beginnen. Die vindt na de meivakantie plaats en is een significant moment voor deze scholieren.

Dag van de Leerlingenraad
22 mei
In België blijken leerlingenraden een heel normaal fenomeen te zijn. Dat zijn groepen studenten op middelbare scholen die zich inspannen voor het verbeteren van de school.

14
januari

14 jan

Komende Dagen
Roze Maandag
Roze Maandag
22 juli
Deze site gebruikt Cookies.