14 januari

Wereld Logicadag

14 januari - 317 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 16 januari 15:47


Categorie:
140-gradhat Onderwijs

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Je zou het na 2+-coronajaren misschien niet zo snel denken, maar logisch nadenken is een van de meest fundamentele dingen die we als mensheid kunnen doen. Sterker nog, volgens Unesco onderscheiden we ons daarmee van de dieren, en daarom is het niet meer dan logisch dat er een Wereld Logicadag is.

Wereld Logicadag wordt gevierd op 14 januari. De Dag is dus opgericht door Unesco, de onderwijs- en cultuurtak van de Verenigde Naties. Die grijpt de Dag aan om het belang van logisch redeneren te benadrukken, in het onderwijs en de wetenschap maar ook in het vrije debat en in de omgang met elkaar. Volgens de instantie draagt meer logica bij aan een beter begrip voor en dialoog met elkaar.

Alle informatie kunt u logischerwijs vinden op de website van Unesco.

Wens iemand een Fijne Wereld Logicadag!
Verwante Dagen

Internationale Dag van het Handschrift
23 januari
Schrijven is tegenwoordig vooral een kwestie van de juiste toetsen op uw toetsenbord intikken, maar uiteindelijk is en blijft het van groot belang dat we af en toe nog eens een echt stuk tekst neerpennen.

Internationale Dag van de Student
17 november
Op 17 november 1939 bestormden de Nazi's de Universiteit van Praag, en vermoordden daar 9 studenten en professoren. Dat was de aanleiding voor national verzet onder studenten tegen de opressie door de Nazi's, en aanleiding voor de International Students' Council in 1941 om 17 november uit te roepen tot Internationale Dag van de Student.

Dag van de Kwaliteitscoördinator
24 november
Kwaliteit, daar hebben we nooit genoeg van. En waar is er nou meer behoefte aan kwaliteit dan in het onderwijs? In het immer onderbetaalde en kapotbezuinigde onderwijs is altijd wel ruimte voor een nieuwe managementlaag of een extra departement dat zich specifiek daarmee bezig houdt.

Deze site gebruikt Cookies.