Let op: de Dag van de Landbouw is dit jaar vanwege het coronavirus geannuleerd. De organisatie denkt nog na over een alternatief.
Over de landbouw hebben we het afgelopen jaar veel gehoord. Misschien wel iets té veel. Maar dat is Nederland, waar de boeren nu eenmaal snel op hun teentjes getrapt zijn en al snel willen rellen tegen alles en iedereen. In België gaat het er vooralsnog normaler aan. Daar vindt op 20 september de Dag van de Landbouw plaats, om te laten zien wat er in Vlaanderen en Wallonië allemaal wordt gedaan op het gebied van argarisch werken.
De Dag van de Landbouw is een nationaal evenement waarop honderden boerderijen hun (stal)deuren opengooien voor het publiek. U kunt dan kijken wat een boer precies doet, want een landbouwbedrijf doet altijd méér dan u zou denken. Zo worden niet alleen aardappelen gepoot, maar ook bijvoorbeeld hop verbouwd voor bier, of worden er velden met kerstbomen aangelegd.
Systeembeheerders hebben het zwaar. Vergis u niet. Na jarenlange scholing en ervaring, hele weekenden weggooien om kleine programmaatjes te schrijven op donkere zolders en duizenden bladzijden lezen in handboeken zijn de systeembeheerders vloeiend geworden in HTML, Perl, Java, Python, C, C++ en Unix.
Grote multinationals mogen dan wel constant in de belangstelling staan, maar de échte motor van de economie zijn kleine en middelgrote bedrijven. Samen vormen die wereldwijd 90% van het bedrijfsleven, en gemiddeld zijn ze goed voor zo'n 60 tot 70% van de werkgelegenheid en meer dan de helft van het BNP.
Shoppen, dat doe je niet meer in een winkel. Online, daar moet je zijn als je boeken, films, boodschappen, of want dan ook wil kopen. De economie van online winkelen stijgt explosief, en de bezorgmarkt kan het aantal bestelde pakketjes maar nauwelijks aan.