Grote multinationals mogen dan wel constant in de belangstelling staan, maar de échte motor van de economie zijn kleine en middelgrote bedrijven. Samen vormen die wereldwijd 90% van het bedrijfsleven, en gemiddeld zijn ze goed voor zo'n 60 tot 70% van de werkgelegenheid en meer dan de helft van het BNP. Daar mogen we dus best eens wat meer aandacht aan geven. Dat doen we op 27 juni, want dan is het de Internationale Dag van het Micro- en Klein Bedrijf.
Ook deze Dag is in het leven geroepen door de Verenigde Naties, die het belang van kleine bedrijfjes voor de economie centraal willen zetten. Tijdens de Dag worden er over de hele wereld campagnes gehouden en wordt er gekeken naar hoe MKB's kunnen worden gestimuleerd met bijvoorbeeld belastingvoordelen.
De Dag van de Munt vindt ieder jaar plaats op de derde zaterdag in juni in het gebouw van De Koninklijke Nederlandse Munt (KNM). De KNM produceert sinds 1567 de officiële Nederlandse munt - daarmee is het ook één van de oudste bedrijven van Nederland.
Nederland staat meer en meer bekend als een land van grote dozen. Grote, grijze gebouwen die de prachtige Nederlandse vergezichten bederven, waarin de Bols en Amazons en Coolblues bestellingen 24 uur per dag en 7 dagen per week door het land pompen.
Voor de meeste mensen vallen deurwaarders in één categorie als telemarketeers, parkeerwachters en cryptovalutahandelaren: slechte mensen die het vooral gemunt hebben op de zwakken in de samenleving.