24 september

Dag van de Klantgerichte Overheid

aandacht24 september - over 7 dagen elk jaar op een andere datum
Aangepast op 11 april 14:45


Categorie:
190-bank Overheid

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

De hoge heren in Den Haag luisteren niet naar de gewone burger, en dat zijn we zat! De plucheplakkers moeten eens meer begrip krijgen voor hun 'klanten' - dat is blijkbaar de gangbare term voor burgers op de Dag van de Klantgerichte Overheid. Die vindt plaats op 24 september, en is bedoeld om te zorgen dat ambtenaren meer 'klantgericht' worden. Laten we hopen dat dat in de eerste plaats betekent dat de overheidsmedewerkers ons gaan zien als burgers in plaats van als klanten...

De Dag van de Klantgerichte Overheid is een seminar dat probeert om overheidsmedewerkers meer vóór de burger te laten werken - eigenlijk hun hele bestaansrecht dus. U kunt er naar workshops met denigrerende titels die de burger verlagen tot dezelfde status als vleeskopers bij de slager ("Van mopperende burger naar blije klant") en bizarre ambtelijke bobotaal ("Continu sturen op klanttevredenheid met state of the art dashboards"). De organisatoren beloven u "de benodigde handvatten te geven om concreet aan de slag te gaan", om zo samen een 'gedetailleerd klantbeeld' te laten zien'. Wat dat dan ook mag betekenen.

Voor ambtenaren die er heel willen: www.deklantgerichteoverheid.nl.

Wens iemand een Fijne Dag van de Klantgerichte Overheid!
Verwante Dagen

Europese Dag voor Slachtoffers van Terrorisme
11 maart
Op 11 mei 2007 vond één van de heftigste terroristische aanslagen op Europese bodem ooit plaats: De Spaanse metro-aanslagen in Madrid. Die eisten enkele tientallen levens en honderden gewonden.

Jonge-Ambtenarendag
13 juni
Dat de Jonge-Ambtenarendag is opgericht met jonge ambtenaren als doelgroep zal u niet van de stoel laten vallen. Maar misschien wel dat er een heuse Stichting Jonge Ambtenaren is, die de organisatie van deze Dag op zich hebben genomen?

Internationale Dag van de Industrialisering van Afrika
20 november
In 2001 (hoewel sommige bronnen 1990 als beginjaar adopteren) riepen de Verenigde Naties 20 november uit tot de Internationale Dag voor de Industrialisering van Afrika, het "vergeten continent".

24
september

24 sep

Eerdere edities:
In 2017: 19 september
Komende Dagen
Wereld Bamboedag
Wereld Bamboedag
18 september
Dag van de Diëtist
Dag van de Diëtist
19 september
Dag van de Leid(st)er
Dag van de Leid(st)er
19 september
Deze site gebruikt Cookies.