24 februari

Dag van de Jonge Huisarts

24 februari - 120 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 17 december 10:05

Dag van de Jonge Huisarts

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Belgisch

Bron:
Deze website

Wie dacht dat een huisarts alleen succesvol is als hij of zij veel jaren ervaring heeft, heeft het mis. Op 24 februari viert België de Dag van de Jonge Huisarts, een congresdag die speciaal bedoeld is voor die doelgroep. Het gaat om 'een inspiratiedag' voor iedereen in het werkveld die 'jong van geest is'. "Overigens zijn ook andere specialisten welkom", zegt organisator Jong Domus verwelkomend.

Het is ons niet helemaal duidelijk waarom de Dag nou precies wordt georganiseerd. We snappen niet zo goed waarom uitgerekend het uitgerekend huisartsen moeten zijn die jong zijn, maar misschien is het omdat 19 mei al de Internationale Dag van de Huisarts is. Hoe dan ook voegt de organisatie daad bij woord: er is een kinderopvang aanwezig op de Dag.

Meer informatie is te vinden op de website van organisator Domus Medica.

Wens iemand een Fijne Dag van de Jonge Huisarts!
Verwante Dagen

Wereld Kankerdag
4 februari
Kanker is, net achter hart- en vaatziekten, een van de belangrijkste doodsoorzaken ter wereld en de Union for International Cancer Control (UICC) heeft daarom deze Dag in het leven geroepen om bij deze ziekte stil te staan.

Wereld Psoriasisdag
29 oktober
Wereld Psoriasis Dag wordt ieder jaar op $datum wordt gehouden. De International Federation of Psoriasis Association (IFPA) gebruikt deze datum om wereldwijd aandacht te vragen voor deze ziekte, die niet alleen de huid maar ook de gewrichten aantast.

Internationale Dag van de Immunologie
29 april
Immunologie is de leer van, wel, immuniteit tegen ziektes. Een normaal gesproken ingewikkeld en abstract onderwerp, maar in 2021 is er natuurlijk één onderwerp waardoor de ogen van de wereld gericht zijn op precies dit.

24
februari

24 feb

Eerdere edities:
In 2022: 26 maart
Deze site gebruikt Cookies.