19 mei

Internationale Dag van de Huisarts

19 mei - 8 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 30 november 00:00

Internationale Dag van de Huisarts

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

De Dag van de Huisarts is opgericht in 2010 en wordt sindsdien ieder jaar gevierd op 19 mei om aandacht te vragen voor het nobele en belangrijke beroep van de huisarts. Die is in veel gevallen het eerste aanspreekpunt van gezondheidskwalen die van een naar hoestje tot dodelijke ziektes gaan. Daar mogen we best een beetje dankbaar voor zijn.

Tijdens de Dag vinden er over de hele wereld congressen plaats en zijn er sessies waarin u vragen kunt stellen aan uw huisarts. Het doel is om 'de dokter-patiënt-relatie te verbeteren', en om te zorgen dat de huisarts meer waardering krijgt. De Dag is opgericht in 2010 tijdens een groot internationaal congres van de World Organization of National Colleges and Academies, de Wereldorganisatie voor Huisartsen. Meer informatie is te vinden op deze website.

Verwante Dagen

Dag van het Tandvlees
16 mei
Tandvlees is een belangrijk, maar vaak ook ondergewaardeerd onderdeel van uw mond. Ontstoken tandvlees kan grote gevolgen hebben zoals ziektes of uitvallende tanden en kiezen, en daarom is het belangrijk dat je er snel bij bent om problemen te voorkomen.

Internationale Dag van de Mentale Gezondheid
10 oktober
Ieder jaar op 10 oktober staan we even stil bij mensen die niet helemaal juist zijn in hun hoofd. Het is dan de International Dag van de Mentale Gezondheid, een initiatief van de Mental Health Foundation en de Wereld Gezondheidsorganisatie, die hebben bedacht dat de beste manier om over dit onderwerp te kunnen discussieren is om een geinige activiteit te organiseren, waarbij iedereen wordt uitgenodigd om samen met zijn vrienden, familie of collega's te gaan zitten en te praten over mentale gezondheidsproblemen (nvdr: een plan dat door mentaal gezonde mensen is bedacht).

Wereld Reumadag
12 oktober
Ieder jaar op 12 oktober vindt de Internationale Dag tegen Reuma plaats. Op deze Dag staat de wereld stil bij reuma en de impact die de ziekte kan hebben op de omgeving.

Deze site gebruikt Cookies.