12 februari

Internationale Dag van de Epilepsie

12 februari - 129 dagen geleden elke 2e maandag van februari
In 2025 op 10 februari
Aangepast op 12 oktober 20:20

Internationale Dag van de Epilepsie

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Epilepsie is een hersenaandoening die kan leiden tot aanvallen die een grote impact kunnen hebben op het leven van een patiënt en diens naasten. Twee belangenorganisaties, het International Bureau for Epilepsy en de International League Against Epilepsy, hebben Wereld Epilepsiedag opgericht om aandacht te vragen voor de aandoening en de gevolgen daarvan. Het doel van de Dag is om meer bekendheid rondom epilepsie te krijgen.

Dat gebeurt bijvoorbeeld door aandacht te vragen voor de vooroordelen over, en de stigma's rondom epilepsie. Er worden op deze Dag informatiepakketten gemaakt die worden verspreid onder artsen en andere zorgaanbieders, en er zijn socialemediacampagnes om aandacht voor de ziekte te vragen.

De Dag vindt iedere tweede maandag van februari plaats. Meer informatie over de Dag, dit jaar op 12 februari, is te vinden op www.internationalepilepsyday.org.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Epilepsie!
Verwante Dagen

Internationale Dag tegen Zwangerschapsmisselijkheid
15 mei
Ernstige zwangerschapsmisselijkheid, ook wel hyperemesis gravidarum genoemd, kan heel vervelend zijn voor vrouwen in verwachting. Naast een flinke lichamelijke impact heeft deze vorm van misselijkheid ook een grote impact op geest.

Internationale Dag van de Stem
16 april
Niet geheel verrassend, op de Internationale Dag van de Stem - of World Voice Day - wordt door otolaryngologisten (keel-, neus- en oorartsen) en stem-specialisten stilgestaan bij de stem, toch wel de steunpilaar van hun beroep.

Internationale Dag van de Ziekte van Duchenne
7 september
De ziekte van Duchenne is een aangeboren, erfelijke spierziekte. De ziekte komt voornamelijk voor bij jongens, en ondanks de zeldzaamheid zijn er wereldwijd nog steeds miljoenen kinderen die eraan lijden.

12
februari

12 feb

Eerdere edities:
In 2023: 13 februari
In 2022: 14 februari
In 2021: 8 februari
Deze site gebruikt Cookies.