13 februari

Internationale Dag van de Epilepsie

13 februari - 44 dagen geleden elke 2e maandag van februari
In 2024 op 12 februari
Aangepast op 12 februari 12:36

Internationale Dag van de Epilepsie

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Epilepsie is een hersenaandoening die kan leiden tot aanvallen die een grote impact kunnen hebben op het leven van een patiënt en diens naasten. Twee belangenorganisaties, het International Bureau for Epilepsy en de International League Against Epilepsy, hebben Wereld Epilepsiedag opgericht om aandacht te vragen voor de aandoening en de gevolgen daarvan. Het doel van de Dag is om meer bekendheid rondom epilepsie te krijgen.

Dat gebeurt bijvoorbeeld door aandacht te vragen voor de vooroordelen over, en de stigma's rondom epilepsie. Er worden op deze Dag informatiepakketten gemaakt die worden verspreid onder artsen en andere zorgaanbieders, en er zijn socialemediacampagnes om aandacht voor de ziekte te vragen.

De Dag vindt iedere tweede maandag van februari plaats. Meer informatie over de Dag, dit jaar op 13 februari, is te vinden op www.internationalepilepsyday.org.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Epilepsie!
Verwante Dagen

Wereld Poliodag
24 oktober
Als u dacht dat polio de wereld inmiddels wel uit zou zijn, dan komt u van een koude kermis thuis. Het virus slaat weliswaar een stuk minder toe dan vroeger, maar nog steeds zijn er genoeg patiënten die moeilijk kunnen lopen door de ziekte.

Wereld Lymfeklierkankerdag
15 september
Je lymfeklieren zijn kleine organen in je lichaam die bacteriën, virussen en andere afvalstoffen uit je lichaam filteren. De zogenaamde lymfocyten in je lichaam zorgen er voor dat infecties voorkomen worden en je lichaam 'schoon' blijft.

Internationale Dag tegen Diabetes
14 november
Ieder jaar op 14 november wordt stilgestaan bij mensen die aan diabetes leiden. Diabetes heet ook wel suikerziekte en is vaak de oorzaak van vele hart- en vaatziekten of blindheid.

13
februari

13 feb

Eerdere edities:
In 2022: 14 februari
In 2021: 8 februari
In 2020: 10 februari
Deze site gebruikt Cookies.