13 februari

Internationale Dag van de Epilepsie

13 februari - 225 dagen geleden elke 2e maandag van februari
In 2024 op 12 februari
Aangepast op 12 februari 12:36

Internationale Dag van de Epilepsie

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Epilepsie is een hersenaandoening die kan leiden tot aanvallen die een grote impact kunnen hebben op het leven van een patiënt en diens naasten. Twee belangenorganisaties, het International Bureau for Epilepsy en de International League Against Epilepsy, hebben Wereld Epilepsiedag opgericht om aandacht te vragen voor de aandoening en de gevolgen daarvan. Het doel van de Dag is om meer bekendheid rondom epilepsie te krijgen.

Dat gebeurt bijvoorbeeld door aandacht te vragen voor de vooroordelen over, en de stigma's rondom epilepsie. Er worden op deze Dag informatiepakketten gemaakt die worden verspreid onder artsen en andere zorgaanbieders, en er zijn socialemediacampagnes om aandacht voor de ziekte te vragen.

De Dag vindt iedere tweede maandag van februari plaats. Meer informatie over de Dag, dit jaar op 13 februari, is te vinden op www.internationalepilepsyday.org.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Epilepsie!
Verwante Dagen

Internationale Dag tegen Hondsdolheid
28 september
Hondsdolheid is een dodelijke virusziekte die nog vooral voorkomt in derdewereldlanden. Het hondsdolheid-, of rabiësvirus, wordt doorgegeven door het bijten of likken door een dier dat het virus draagt - vaak een hond, een vleermuis of een aap.

Wereld Aidsdag
1 december
"Een SOA is overal verkrijgbaar. Een condoom ook." Zo luidde een bekende reclameslogan tegen verspreiding van geslachtsziekten een aantal jaren geleden.

Internationale Dag van het Ushersyndroom
16 september
Het Usher-syndroom is een ernstige diagnose. Patiënten van deze ziekte raken namelijk (gedeeltelijk) blind én doof, en dat heeft een gigantische invloed op het leven van zowel de patiënt als zijn of haar naaste omgeving.

13
februari

13 feb

Eerdere edities:
In 2022: 14 februari
In 2021: 8 februari
In 2020: 10 februari
Deze site gebruikt Cookies.