4 maart

Dag van de Ingenieur

4 maart - 273 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 15 januari 19:48

Dag van de Ingenieur

Categorie:
151-telescope Wetenschap en techniek

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Websites bouwen en stukjes tikken, dat is ons vakgebied. Daar zijn we goed in, ook al zou een kind van 5 dit ook kunnen. Maar wie echt onmisbaar zijn, dat zijn de ingenieurs. Technici. Jongens (en meiden!) met verstand van zaken. Die gaan onze immer technologisch ontwikkelende toekomst leiden. Dus misschien moeten we hen maar eens de herkenning geven die ze verdienen. Dat kan nu, op de Dag van de Ingenieur!

Vernufteling
De Dag van de Ingenieur is een evenement dat Nederlandse technische studenten extra in het zonnetje zet. Er wordt op deze Dag gesproken over het belang van technische studies, en er komen interessante sprekers die eventjes hun eigen mening komen geven over het onderwerp.

Daarnaast is de Dag ook het uitgelezen moment voor de uitreiking van De Vernufteling, een prijs voor de meest ingenieuze en vindingrijke ingenieursvondst. Tot slot wordt op deze Dag ook de Ingenieur van het Jaar aangewezen. De student die deze prestigieuze titel wint wordt het komende jaar de ambassadeur van de techniek in Nederland.

De Dag van de Ingenieur vindt dit jaar plaats op 19 april. Alle informatie is ook te vinden op www.dagvandeingenieur.nl.

Wens iemand een Fijne Dag van de Ingenieur!
Verwante Dagen

Wereld Backupdag
31 maart
Op 31 maart moeten we alles back-uppen! Ben voorbereid! Al je belangrijke digitale gegevens dus gewoon even naar een (tweede) harde schijf kopiëren zodat je niets kwijt raakt.

Nationale functioneel programmeren dag
10 januari
Nationale functioneel programmeren dag is een bijeenkomst van onderzoekers, studenten, en geleerden in de gedeelde interesse in functioneel programmeren, codes schrijven dus.

Internationale Dag van de Statistiek
20 oktober
Statistieken, dat klinkt als iets heel ingewikkelds en wiskundigs, en ook niet echt heel boeiend om eerlijk te zijn. Wees gerust, op Wereld StatistiekDag hoeft u zelf niets te berekenen of formules toe te passen op iets, maar u moet wel even beseffen hoe belangrijk het is dat dergelijk werk door bepaalde mensen en organisaties wordt gedaan.

4
maart

4 mrt

Eerdere edities:
In 2018: 21 maart
In 2017: 19 april
In 2016: 16 maart
Deze site gebruikt Cookies.