4 maart

Dag van de Ingenieur

4 maart - 160 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 15 januari 19:48

Dag van de Ingenieur

Categorie:
151-telescope Wetenschap en techniek

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Websites bouwen en stukjes tikken, dat is ons vakgebied. Daar zijn we goed in, ook al zou een kind van 5 dit ook kunnen. Maar wie echt onmisbaar zijn, dat zijn de ingenieurs. Technici. Jongens (en meiden!) met verstand van zaken. Die gaan onze immer technologisch ontwikkelende toekomst leiden. Dus misschien moeten we hen maar eens de herkenning geven die ze verdienen. Dat kan nu, op de Dag van de Ingenieur!

Vernufteling
De Dag van de Ingenieur is een evenement dat Nederlandse technische studenten extra in het zonnetje zet. Er wordt op deze Dag gesproken over het belang van technische studies, en er komen interessante sprekers die eventjes hun eigen mening komen geven over het onderwerp.

Daarnaast is de Dag ook het uitgelezen moment voor de uitreiking van De Vernufteling, een prijs voor de meest ingenieuze en vindingrijke ingenieursvondst. Tot slot wordt op deze Dag ook de Ingenieur van het Jaar aangewezen. De student die deze prestigieuze titel wint wordt het komende jaar de ambassadeur van de techniek in Nederland.

De Dag van de Ingenieur vindt dit jaar plaats op 19 april. Alle informatie is ook te vinden op www.dagvandeingenieur.nl.

Wens iemand een Fijne Dag van de Ingenieur!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Televisie
21 november
TV is een van de invloedrijkste media die er wereldwijd bestaan. Daarom hebben de Verenigde Naties in 1996 21 november uitgeroepen tot Wereld Televisiedag, een Dag waarop wereldwijd aandacht wordt besteed aan de invloed die televisie heeft op mensen.

Wereld Metrologiedag
20 mei
Er is iets poëtisch aan het metrisch stelsel. Vermenigvuldigen gaat met tien, honderd of duizend, een liter water weegt precies een kilo, en past exact in een kubieke meter.

Internationale Dag van de Wetenschap
10 november
De Verenigde Naties vinden ook Wetenschap belangrijk. Reden genoeg om 10 november tot World Science Day uit te roepen. En dan met de focus op vrede en ontwikkeling uiteraard.

4
maart

4 mrt

Eerdere edities:
In 2018: 21 maart
In 2017: 19 april
In 2016: 16 maart
Komende Dagen
Wereld Hagedissendag
Wereld Hagedissendag
14 augustus
Dag van het Hunebed
16 augustus
Deze site gebruikt Cookies.