13 maart

Dag van de Ingenieur

13 maart - 70 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 16 december 11:05

Dag van de Ingenieur

Categorie:
151-telescope Wetenschap en techniek

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Websites bouwen en stukjes tikken, dat is ons vakgebied. Daar zijn we goed in, ook al zou een kind van 5 dit ook kunnen. Maar wie echt onmisbaar zijn, dat zijn de ingenieurs. Technici. Jongens (en meiden!) met verstand van zaken. Die gaan onze immer technologisch ontwikkelende toekomst leiden. Dus misschien moeten we hen maar eens de herkenning geven die ze verdienen. Dat kan nu, op de Dag van de Ingenieur!

Vernufteling
De Dag van de Ingenieur is een evenement dat Nederlandse technische studenten extra in het zonnetje zet. Er wordt op deze Dag gesproken over het belang van technische studies, en er komen interessante sprekers die eventjes hun eigen mening komen geven over het onderwerp.

Daarnaast is de Dag ook het uitgelezen moment voor de uitreiking van de Prins Friso Ingenieursprijs, en wordt de Ingenieur van het Jaar aangewezen. De student die deze prestigieuze titel wint wordt het komende jaar de ambassadeur van de techniek in Nederland.

De Dag van de Ingenieur vindt dit jaar plaats op 13 maart. Alle informatie is ook te vinden op www.dagvandeingenieur.nl.

Wens iemand een Fijne Dag van de Ingenieur!
Verwante Dagen

Internationale Dag van het Veilige Internet
6 februari
Het internet is de grootste en meest invloedrijke ontwikkeling van de 21e eeuw. Nu iedereen, van je oma verderop in de straat tot een Bengaalse boer, toegang heeft tot het wereldwijde web, is het tijd om niet alleen stil te staan bij de kansen, maar ook bij de bedreigingen.

Dag van de Uitvinders
9 november
Tijdens de Dag van de Uitvinders herdenken we wereldwijd grote uitvinders die ons leven hebben veranderd, maar moedigen we ook huidige uitvinders aan om vooral door te gaan met innoveren.

Internationale Dag van de Fotografie
19 augustus
Foto's maken is de laatste jaren voor iedereen bijzonder toegankelijk geworden. Zijn het niet de immer dalende prijzen van camera's, dan zijn het wel de steeds betere camera's die we in telefoons stoppen.

13
maart

13 mrt

Eerdere edities:
In 2023: 15 maart
In 2020: 4 maart
In 2018: 21 maart
Deze site gebruikt Cookies.