4 maart

Dag van de Ingenieur

4 maart - 82 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 15 januari 19:48

Dag van de Ingenieur

Categorie:
151-telescope Wetenschap en techniek

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Websites bouwen en stukjes tikken, dat is ons vakgebied. Daar zijn we goed in, ook al zou een kind van 5 dit ook kunnen. Maar wie echt onmisbaar zijn, dat zijn de ingenieurs. Technici. Jongens (en meiden!) met verstand van zaken. Die gaan onze immer technologisch ontwikkelende toekomst leiden. Dus misschien moeten we hen maar eens de herkenning geven die ze verdienen. Dat kan nu, op de Dag van de Ingenieur!

Vernufteling
De Dag van de Ingenieur is een evenement dat Nederlandse technische studenten extra in het zonnetje zet. Er wordt op deze Dag gesproken over het belang van technische studies, en er komen interessante sprekers die eventjes hun eigen mening komen geven over het onderwerp.

Daarnaast is de Dag ook het uitgelezen moment voor de uitreiking van De Vernufteling, een prijs voor de meest ingenieuze en vindingrijke ingenieursvondst. Tot slot wordt op deze Dag ook de Ingenieur van het Jaar aangewezen. De student die deze prestigieuze titel wint wordt het komende jaar de ambassadeur van de techniek in Nederland.

De Dag van de Ingenieur vindt dit jaar plaats op 19 april. Alle informatie is ook te vinden op www.dagvandeingenieur.nl.

Wens iemand een Fijne Dag van de Ingenieur!
Verwante Dagen

Girlsday
2 april
Girlsday is een initiatief van VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek, om in samenwerking met bedrijven en scholen jonge meisjes kennis te laten maken met bèta/techniek en ICT.

Wereld Normalisatiedag
14 oktober
U staat er misschien niet altijd even hard bij stil, maar "normalisatie" is wat onze levens een heel stuk makkelijker maakt. Vooral de transportwereld vaart wel bij normalisatie, wat betekent dat alle producten een beetje standaard hebben zodat de hele wereld er iets mee kan.

Wereld Metrologiedag
20 mei
Er is iets poëtisch aan het metrisch stelsel. Vermenigvuldigen gaat met tien, honderd of duizend, een liter water weegt precies een kilo, en past exact in een kubieke meter.

4
maart

4 mrt

Eerdere edities:
In 2018: 21 maart
In 2017: 19 april
In 2016: 16 maart
Deze site gebruikt Cookies.