17 juni

Dag van de Digitale Overheid

17 juni - over 12 dagen elk jaar op een andere datum
Aangepast op 19 januari 10:59

Dag van de Digitale Overheid

Categorie:
174-imac Digitalisering

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

De overheid wil dat u alles digitaal doet. Belastingaangifte gaat met een app, uw post krijgt u via een nieuw digitaal postvak, afspraken maken om een nieuw rijbewijs te halen gebeurt eerst op de website, en communiceren met ambtenaren gebeurt steeds vaker via Twitter en Facebook. Met een beetje geluk hoeven we over een paar jaar nooit meer een ambtenaar onder ogen te komen - maar daarvoor moet nog wel een hoop gebeuren. Digitaal gaan is dan wel een langgekoesterde wens, maar ook een utopie. Want er gaat nog regelmatig van alles mis bij de Hoge Heren In Den Haag. Daarvoor is de Dag van de Digitale Overheid in het leven geroepen.

De Dag van de Digitale Overheid is bedoeld voor ambtenaren en bestuurders die meer willen leren over de digitalisering van hun werk. Tijdens de Dag zijn er ruim 30 congressen door het hele land te vinden waar meer te leren is over hoe communicatie met de burger beter online kan, hoe digitale veiligheid in dat plaatje past, en waar afdelingen op moeten letten als ze nieuw beleid maken.

Alle informatie over de Dag, zoals het programma en de pijlers waarop de organisatie draait, zijn te vinden op de website van de organisator, de Stichting Digitale Overheid.

Wens iemand een Fijne Dag van de Digitale Overheid!
Verwante Dagen

Nationale Offline-dag
10 mei
Heel Nederland wordt tijdens de Nationale Offline Dag 2019 uitgedaagd om 24 uur lang telefoon, Instagram, e-mail en Whatsapp te laten voor wat het is..

17
juni

17 jun

Eerdere edities:
In 2019: 22 mei
In 2018: 31 mei
In 2017: 18 mei
Deze site gebruikt Cookies.