22 mei

Bitcoin-pizzadag

partner22 mei - 33 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 19 april 12:09

Bitcoin-pizzadag

Categorie:
174-imac Digitalisering

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Partner:
Ja (lees meer)

[PARTNER*] 22 mei staat sinds 2010 internationaal bekend als Bitcoin-pizzadag. Op die datum kocht een man genaamd Laszlo Hanyecz als eerste persoon ter wereld de cryptovaluta om er twee pizza's mee te kopen. Hij betaalde er toen 10.000 bitcoin voor. Dat zou je er nu niet meer voor betalen; dat is omgerekend zo'n 250 miljoen euro, maar destijds zagen de geïnteresseerde cryptoadepten het als een keerpunt voor de adoptie van de digitale munt.

Het leuke aan Bitcoin-pizzadag is dat sinds zijn oorsprong, de pizza's van Hanyecz aslmaar duurder zijn geworden. Bij aanschaf waren de bitcoins zo'n 41 dollar waard, maar ongeveer negen maanden later bereikte de koers hetzelfde prijsniveau als de Amerikaanse dollar, waardoor de twee pizza's 10.000 dollar waard werden.

Een ander leuk detail is dat Hanyecz maar liefst 4 dagen op zijn pizza's moest wachten voordat er een koper was. Op het bitcoinforum waar hij de koop vroeg, begon men zich al zorgen te maken over zijn gezondheid: "val je niet om van de honger Laszlo?"

Sinds enkele jaren vieren cryptovalutahandelaren Bitcoin-pizzadag als een belangrijk moment voor de munt. Dat de pizza's gelijk ook zo'n beetje het laatste waren dat iemand ooit echt met cryptovaluta heeft kunnen kopen ondanks de beloftes, maar niet uit. Laten we tenminste hopen dat de pizza's gesmaakt hebben!

Meer informatie is onder andere te vinden op deze website.

* Deze Dag is opgericht via het partnerprogramma van FijneDagVan.

Wens iemand een Fijne Bitcoin-pizzadag!
Verwante Dagen

Dag van de AFAS-Beheerder
6 februari
Grote kans dat u nog nooit van AFAS heeft gehoord maar het tegelijkertijd wel regelmatig gebruikt. Laten we het zo zeggen: al die vrije dagen die u aanvraagt op het werk en al die contractverlengingen die u er bekijkt staan in een online AFAS-omgeving die wordt gemaakt door het gelijknamige (Nederlandse!

Internationale Dag van de Privacy
28 januari
We leven in een digitaal tijdperk, vol met e-mail, sociale netwerken en online profielen. Twitter, Instagram en TikTok vieren hoogtijdagen, maar die slaan onze informatie ook op op servers waarvan we niet weten waar ze precies staan en wat er mee gebeurt.

Deze site gebruikt Cookies.