19 april

Dag van de Buurtaal

LET OP: deze Dag is in 2018 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2018 versie van deze Dag.
aandacht19 april 2018 - 887 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 17 april 16:24

Dag van de Buurtaal

Categorie:
96-book Geschriften

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Het is wel zo handig als je met je naaste bewoners kunt communiceren. Niet alleen in uw appartementencomplex is dat praktisch, maar dit is een algemeen nationaal vraagstuk. Daarom is 19 april uitgeroepen tot de Dag van de Buurtaal.

Tijdens die Dag is het de bedoeling dat we collectief bedenken hoe belangrijk het is dat we de taal van onze buurlanden spreken. Daarom is het zo fijn dat alle Nederlanders vloeiend Duits spreken, en spreken gelukkig alle oosterburen weer Nederlands. 

De Dag van de Buurtaal is in het leven geroepen door EUREGIO, een organisatie die opkomt voor meertaligheid in bijvoorbeeld de internationale handel. Daarbij is het namelijk van cruciaal belang goed te communiceren met elkaar.

De Dag van de Buurtaal wordt dit jaar georganiseerd op het ROC Twente, waar onder andere de Nederlands-Duitse rapper Kalibah in meerdere talen optreedt. Meer informatie vindt u op deze website.

Wens iemand een Fijne Dag van de Buurtaal!
Verwante Dagen

Wereld Poëziedag
21 maart
We hebben erover gedacht of we dit stukje in dichtvorm op moesten schrijven. Leek ons toepasselijk voor een Dag die helemaal draait over poëzie. Maar ten eerste hebben we dat al eens gedaan, en ten tweede hebben we vroeger op school wel eens geleerd dat lang niet alle poëzie hoeft te rijmen.

Internationale Dag van het Potlood
30 maart
Het is moeilijk te overschatten hoe belangrijk het potlood eigenlijk wel niet is. Ieder kind ter wereld zet er zijn eerste voorzichtige stapjes mee richting de geschreven wereld, het leert hen geavanceerde motoriek, het zorgt ervoor dat we iets kunnen opschrijven dat niet permanent is, de Russen verkozen het in de ruimte boven een peperdure pen, en zelfs de computer kan het potlood niet verslaan tijdens een verkiezing.

Internationale Dag van de Gevangen Schrijver
15 november
Soms beseffen we niet hoe goed we het in dit land hebben. Wij zijn schrijvers en tikken lekker onze stukjes en vinden dat de normaalste zaak van de wereld.

19
april

19 apr

Eerdere edities:
In 2018: 19 april
In 2017: 9 mei
In 2015: 23 april
Komende Dagen
Wereld Bidag
Wereld Bidag
23 september
Wereld Gorilladag
24 september
Deze site gebruikt Cookies.