30 maart

Internationale Dag van het Potlood

30 maart - 179 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 10 november 21:41

Internationale Dag van het Potlood

Categorie:
96-book Geschriften

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Het is moeilijk te overschatten hoe belangrijk het potlood eigenlijk wel niet is. Ieder kind ter wereld zet er zijn eerste voorzichtige stapjes mee richting de geschreven wereld, het leert hen geavanceerde motoriek, het zorgt ervoor dat we iets kunnen opschrijven dat niet permanent is, de Russen verkozen het in de ruimte boven een peperdure pen, en zelfs de computer kan het potlood niet verslaan tijdens een verkiezing. Hoog tijd om het potlood de erkenning te geven die het verdient, en dat doen we op 30 maart, de Internationale Dag van het Potlood.

Wereld Potlooddag wordt ieder jaar op 30 maart gevierd. Die datum is niet geheel toevallig gekozen, want op die datum werd in 1858 het bekende potlood met gum gepatenteerd door ene Hyman Lipman. Hij stelde een stukje hout voor met een vulling van grafeen en een stuk rubber aan de achterkant, en voìla, een even simpele als doeltreffende uitvinding veranderde de toekomst van de caligrafie. De Dag heeft geen officiële organisatie en er worden geen specifieke evenementen gehouden, maar laten we even stil staan bij wat het potlood precies is en hoe ingenieus zoiets kan zijn. Zo hebben wij een proefversie van deze tekst eerst met potlood geschreven om te kijken wat we konden schrappen.

Meer informatie over het ontstaan van de Dag is onder andere te vinden op de website van de grootste potlodenboer ter wereld.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van het Potlood!
Verwante Dagen

Dag van de Content
10 oktober
'Content' is het nieuwe hippe buzzword dat iedere marketeer, schrijver, blogger, influencer en eigenlijk iedereen die iets met media doet moet kennen. Stukje voor de website geschreven?

Internationale Dag van de Gevangen Schrijver
15 november
Soms beseffen we niet hoe goed we het in dit land hebben. Wij zijn schrijvers en tikken lekker onze stukjes en vinden dat de normaalste zaak van de wereld.

Dag van de Minibieb
10 juni
Iedereen die wel eens door een woonerf heeft gewandeld heeft wel eens zo'n kastje gezien aan een muur met daarin een John Grisham-boek, een 50 Shades-sequel, een woordenboek Nederlands-Duits en een paar oude Suske en Wiske-strips.

Deze site gebruikt Cookies.