21 maart

Wereld Poëziedag

aandacht21 maart - 208 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 30 november 00:00

Wereld Poëziedag

Categorie:
96-book Geschriften

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

We hebben erover gedacht of we dit stukje in dichtvorm op moesten schrijven. Leek ons toepasselijk voor een Dag die helemaal draait over poëzie. Maar ten eerste hebben we dat al eens gedaan, en ten tweede hebben we vroeger op school wel eens geleerd dat lang niet alle poëzie hoeft te rijmen. Dat soort weetjes leert u op Wereld Poëziedag.

Dat het niet rijmt betekent niet dat het niets zegt. Natuurlijk niet. Sterker nog, poezie wordt al sinds jaar en dag gebruikt om allerlei mooie gedachten vast te leggen. Shakespeare en zo, dat kennen we allemaal wel. De Dag van de Poëzie, of Wereld Poëziedag, houdt deze helaas afstervende tak van expressie in ere. De UNESCO, het cultuurbureau van de Verenigde Naties, hebben 21 maart uitgeroepen tot een Dag waarop we stilstaan bij het belang van poëzie in de literatuur en in het schrijven in het algemeen.

De VN roept haar lidstaten dan ook op om actief mee te doen met allerlei poëzie-activiteiten, dus wellicht is er bij u in de buurt ook wel iets aan te doen. Kijk voor meer informatie op deze website van de VN.

Wens iemand een Fijne Wereld Poëziedag!
Verwante Dagen

Internationale Dag van het Potlood
30 maart
Het is moeilijk te overschatten hoe belangrijk het potlood eigenlijk wel niet is. Ieder kind ter wereld zet er zijn eerste voorzichtige stapjes mee richting de geschreven wereld, het leert hen geavanceerde motoriek, het zorgt ervoor dat we iets kunnen opschrijven dat niet permanent is, de Russen verkozen het in de ruimte boven een peperdure pen, en zelfs de computer kan het potlood niet verslaan tijdens een verkiezing.

Wereld Boekendag
7 maart
Is er één medium dat meer heeft betekent voor de mensheid in het algemeen dan het boek? Is er een vorm van entertainment die tegelijkertijd zo toegankelijk en zo veelzijdig is?

Dag van de Content
10 oktober
'Content' is het nieuwe hippe buzzword dat iedere marketeer, schrijver, blogger, influencer en eigenlijk iedereen die iets met media doet moet kennen. Stukje voor de website geschreven?

Deze site gebruikt Cookies.