21 maart

Wereld Poëziedag

21 maart - 78 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 10 november 21:41

Wereld Poëziedag

Categorie:
96-book Geschriften

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

We hebben erover gedacht of we dit stukje in dichtvorm op moesten schrijven. Leek ons toepasselijk voor een Dag die helemaal draait over poëzie. Maar ten eerste hebben we dat al eens gedaan, en ten tweede hebben we vroeger op school wel eens geleerd dat lang niet alle poëzie hoeft te rijmen. Dat soort weetjes leert u op Wereld Poëziedag.

Dat het niet rijmt betekent niet dat het niets zegt. Natuurlijk niet. Sterker nog, poezie wordt al sinds jaar en dag gebruikt om allerlei mooie gedachten vast te leggen. Shakespeare en zo, dat kennen we allemaal wel. De Dag van de Poëzie, of Wereld Poëziedag, houdt deze helaas afstervende tak van expressie in ere. De UNESCO, het cultuurbureau van de Verenigde Naties, hebben 21 maart uitgeroepen tot een Dag waarop we stilstaan bij het belang van poëzie in de literatuur en in het schrijven in het algemeen.

De VN roept haar lidstaten dan ook op om actief mee te doen met allerlei poëzie-activiteiten, dus wellicht is er bij u in de buurt ook wel iets aan te doen. Kijk voor meer informatie op deze website van de VN.

Wens iemand een Fijne Wereld Poëziedag!
Verwante Dagen

Wereld Boekendag
2 maart
Is er één medium dat meer heeft betekend voor de mensheid in het algemeen dan het boek? Is er een vorm van entertainment die tegelijkertijd zo toegankelijk en zo veelzijdig is?

Dag van de Content
10 oktober
'Content' is het nieuwe hippe buzzword dat iedere marketeer, schrijver, blogger, influencer en eigenlijk iedereen die iets met media doet moet kennen. Stukje voor de website geschreven?

Dag van de Minibieb
10 juni
Iedereen die wel eens door een woonerf heeft gewandeld heeft wel eens zo'n kastje gezien aan een muur met daarin een John Grisham-boek, een 50 Shades-sequel, een woordenboek Nederlands-Duits en een paar oude Suske en Wiske-strips.

21
maart

21 mrt

Deze site gebruikt Cookies.