21 maart

Wereld Poëziedag

21 maart - 62 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Wereld Poëziedag

Categorie:
96-book Geschriften

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

We hebben erover gedacht of we dit stukje in dichtvorm op moesten schrijven. Leek ons toepasselijk voor een Dag die helemaal draait over poëzie. Maar ten eerste hebben we dat al eens gedaan, en ten tweede hebben we vroeger op school wel eens geleerd dat lang niet alle poëzie hoeft te rijmen. Dat soort weetjes leert u op Wereld Poëziedag.

Dat het niet rijmt betekent niet dat het niets zegt. Natuurlijk niet. Sterker nog, poezie wordt al sinds jaar en dag gebruikt om allerlei mooie gedachten vast te leggen. Shakespeare en zo, dat kennen we allemaal wel. De Dag van de Poëzie, of Wereld Poëziedag, houdt deze helaas afstervende tak van expressie in ere. De UNESCO, het cultuurbureau van de Verenigde Naties, hebben 21 maart uitgeroepen tot een Dag waarop we stilstaan bij het belang van poëzie in de literatuur en in het schrijven in het algemeen.

De VN roept haar lidstaten dan ook op om actief mee te doen met allerlei poëzie-activiteiten, dus wellicht is er bij u in de buurt ook wel iets aan te doen. Kijk voor meer informatie op deze website van de VN.

Wens iemand een Fijne Wereld Poëziedag!
Verwante Dagen

Wereld Boekendag
7 maart
Is er één medium dat meer heeft betekend voor de mensheid in het algemeen dan het boek? Is er een vorm van entertainment die tegelijkertijd zo toegankelijk en zo veelzijdig is?

Internationale Dag van het Potlood
30 maart
Het is moeilijk te overschatten hoe belangrijk het potlood eigenlijk wel niet is. Ieder kind ter wereld zet er zijn eerste voorzichtige stapjes mee richting de geschreven wereld, het leert hen geavanceerde motoriek, het zorgt ervoor dat we iets kunnen opschrijven dat niet permanent is, de Russen verkozen het in de ruimte boven een peperdure pen, en zelfs de computer kan het potlood niet verslaan tijdens een verkiezing.

Internationale Dag van de Gevangen Schrijver
15 november
Soms beseffen we niet hoe goed we het in dit land hebben. Wij zijn schrijvers en tikken lekker onze stukjes en vinden dat de normaalste zaak van de wereld.

Deze site gebruikt Cookies.