6 februari

Dag van de Academies

6 februari - 263 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 31 januari 16:56

Dag van de Academies

Categorie:
140-gradhat Onderwijs

Waar gevierd:
Belgisch

Bron:
Deze website

Deze Belgische Dag wordt dit jaar op 6 februari gevierd door ruim 160 academische DKO's, wat staat voor 'Deeltijd Kunst Onderwijs'. De Dag is bedoeld om enkele Vlaamse deeltijdkunstonderwijsinstellingen te presenteren aan het publiek. Het is georganiseerd door de directeursverenigingen Codibel en VerDi, en vindt uitsluitend in België plaats.

Meer informatie vindt u op www.dagvandeacademies.be.

Wens iemand een Fijne Dag van de Academies!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Student
17 november
Op 17 november 1939 bestormden de Nazi's de Universiteit van Praag, en vermoordden daar 9 studenten en professoren. Dat was de aanleiding voor national verzet onder studenten tegen de opressie door de Nazi's, en aanleiding voor de International Students' Council in 1941 om 17 november uit te roepen tot Internationale Dag van de Student.

Dag van de Jonge Jury
9 juni
De 'Jonge Jury' is een omvattende naam voor 'lezende jongeren'. Het doel van de 'Jonge Jury' is om samen met alle middelbare scholen, bibliotheken en boekhandels scholieren, met name die uit de eerste tot en met de derde klas van de middelbare school, met plezier aan het lezen te krijgen, en vooral ook om een mening te kunnen vormen over boeken.

Internationale Dag van de Alfabetisering
8 september
Op 8 september ieder jaar worden we door de Verenigde Naties (door UNESCO, om precies te zijn) herinnerd aan hoe het nu eigenlijk staat met de alfabetiseringscijfers van het afgelopen jaar.

6
februari

6 feb

Eerdere edities:
In 2020: 15 februari
In 2019: 23 februari
In 2018: 3 februari
Deze site gebruikt Cookies.