8 september

Dag van de Gezonde Kinderopvang

8 september - over 75 dagen elk jaar op een andere datum
Aangepast op 30 november 00:00


Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Het lijkt ons logisch dat kinderen een beetje gezond moeten leven, en dat je alle mogelijke dingen doet om hen gezond te houden als je in de professionele kinderopvang zit. Maar de Dag van de Gezonde Kinderopvang gaat een stukje verder: daar wordt de laatste jaren juist steeds meer aandacht besteed aan gezonde voeding en sport. Speciaal rondom die trend wordt ieder jaar deze congresdag georganiseerd.

De Dag van de Gezonde Kinderopvang vindt dit jaar op 8 september plaats. De Dag is bedoeld voor professionals in de kinderopvang die willen weten hoe zij kunnen zorgen voor een gezondere leefomgeving voor het kroost waar zij dagelijks voor zorgen. Er zijn workshops en lezingen te volgen die rondom het onderwerp draaien. Het is volgens de organisatie belangrijk daarop in te spelen, want ouders vinden gezondheid voor hun kind steeds belangrijker bij het kiezen van een geschikte kinderopvang.

Meer informatie is te vinden op deze website. Let overigens goed op u deze Dag niet door de war haalt met de Dag van de Groene Kinderopvang die in mei plaatsvindt. Want hoewel ook duurzaamheid een belangrijk onderwerp is gaat het in feite toch echt om verschillende Dagen.

Verwante Dagen

Wereld Poliodag
24 oktober
Als u dacht dat polio de wereld inmiddels wel uit zou zijn, dan komt u van een koude kermis thuis. Het virus slaat weliswaar een stuk minder toe dan vroeger, maar nog steeds zijn er genoeg patiënten die moeilijk kunnen lopen door de ziekte.

Nationale Zeldzame-Ziektendag
2 maart
Als frequente bezoeker van deze website weet u dat er veel ziekten zijn die een eigen Dag krijgen. Veelvoorkomende ziekten als kanker, aids, hemofilie.

Internationale Dag van de Eerste Hulp
8 september
Op 8 september 2012 vieren we de Dag van de Eerste Hulp. Deze Dag is door de ultieme eerstehulporganisatie in het leven geroepen: Het Rode Kruis. Deze internationaal opererende gezondheidsorganisatie zijn degenen die altijd als eerste ter plaatse zijn bij calamiteiten.

Deze site gebruikt Cookies.