8 september

Dag van de Gezonde Kinderopvang

8 september - over 202 dagen elk jaar op een andere datum
Aangepast op 30 november 00:00


Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Het lijkt ons logisch dat kinderen een beetje gezond moeten leven, en dat je alle mogelijke dingen doet om hen gezond te houden als je in de professionele kinderopvang zit. Maar de Dag van de Gezonde Kinderopvang gaat een stukje verder: daar wordt de laatste jaren juist steeds meer aandacht besteed aan gezonde voeding en sport. Speciaal rondom die trend wordt ieder jaar deze congresdag georganiseerd.

De Dag van de Gezonde Kinderopvang vindt dit jaar op 8 september plaats. De Dag is bedoeld voor professionals in de kinderopvang die willen weten hoe zij kunnen zorgen voor een gezondere leefomgeving voor het kroost waar zij dagelijks voor zorgen. Er zijn workshops en lezingen te volgen die rondom het onderwerp draaien. Het is volgens de organisatie belangrijk daarop in te spelen, want ouders vinden gezondheid voor hun kind steeds belangrijker bij het kiezen van een geschikte kinderopvang.

Meer informatie is te vinden op deze website. Let overigens goed op u deze Dag niet door de war haalt met de Dag van de Groene Kinderopvang die in mei plaatsvindt. Want hoewel ook duurzaamheid een belangrijk onderwerp is gaat het in feite toch echt om verschillende Dagen.

Verwante Dagen

Internationale Dag van het Handen Wassen
15 oktober
Handen wassen is een belangrijke bezigheid, zo leerden wij vroeger al van onze moeders. Voor het koken, na het toiletbezoek, of gewoon zomaar midden op de Dag; handen wassen voorkomt verspreiding van bacteriën en ziekten.

Internationale Dag tegen Hondsdolheid
28 september
Hondsdolheid is een dodelijke virusziekte die nog vooral voorkomt in derdewereldlanden. Het hondsdolheid-, of rabiësvirus, wordt doorgegeven door het bijten of likken door een dier dat het virus draagt - vaak een hond, een vleermuis of een aap.

Internationale Dag van de Verpleging
12 mei
Als het over de zorg gaat, gaat het vaak over topmannen die dikke salarissen binnenhalen. Of het gaat over artsen, anaesthesisten of cardiologen. Maar een minstens net zo grote kracht in de zorg ligt bij het hand-en-spandienst-personeel.

8
september

8 sep

Deze site gebruikt Cookies.