25 juni

Zeeuwse Dag van het Paard

25 juni - 12 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 19 maart 14:16

Zeeuwse Dag van het Paard

Categorie:
110-bug Dieren

Waar gevierd:
Lokaal

Bron:
Deze website

Het paard is een belangrijk dier. Tegenwoordig vooral ter vermaak om eens lekker mee door de branding of door het bos te rijden, vroeger ook als transport- en werkmiddel; het is moeilijk te ontkennen hoe belangrijk dit edele beest dier heeft betekent voor onze wereld. Ook nu geniet het paard nog veel populariteit, waardoor er meerdere Dagen van het Paard worden georganiseerd. Eén daarvan vindt 29 juni plaats in Zeeland.

De Zeeuwse Dag van het Paard vindt dit jaar voor de 50e keer plaats op 25 juni in Oosterland. Daar is onder andere een paardenkeuring, een concours, een mini-marathon en een dressuur te volgen, op een Dag die compleet in het teken staat van de nobele dieren.

Haal de Dag niet in de war met de Dag van het Paard die in augustus op Terschelling plaatsvindt, of die in België, of de Dag van het Oudere Paard. Dat zijn allemaal verschillende Dagen. Ja, zelfs wij vinden het ingewikkeld...

Kijk voor alle informatie, inclusief het programma, op www.zeeuwsedagvanhetpaard.nl.

Wens iemand een Fijne Zeeuwse Dag van het Paard!
Verwante Dagen

Wereld Okapidag
18 oktober
De okapi is een gek beest dat rechtstreeks uit een Harry Potter-boek lijkt te komen. Het dier lijkt met zijn lichaam van een paard en de benen van een zebra op een vreemde fout van de natuur, maar de okapi is een hartstikke normaal dier waar niets mis mee is - maar die helaas wel bedreigd wordt van alle kanten.

Internationale Dag van de Giraf
21 juni
Aaah, de giraf! Schitterend dier! Het ultieme bewijs van evolutie, met zijn lange nek waarmee deze Serengeti-bewoner wél bij hoge boomblaadjes kon komen en anderen niet.

Internationale Dag van de IJsbeer
27 februari
De ijsbeer heeft veel te lijden onder de opwarming van de aarde. Het poolachtige leefgebied van dit majestueze dier wordt steeds kleiner en er is steeds minder voedsel te vinden.

25
juni

25 jun

Eerdere edities:
In 2019: 29 juni
In 2017: 24 juni
Deze site gebruikt Cookies.