17 november

Wereld Prematurendag

17 november - over 179 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Wereld Prematurendag

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Kinderen die te vroeg worden geboren, hebben veel meer zorg nodig dan anderen. Sterker nog, onder kleine kinderen is prematuurgeboren worden de nummer één doorsoorzaak, en wereldwijd gebeurt dat met zeker 15 miljoen baby's per jaar. Snelle zorg is na zo'n bevalling dan ook geboden, maar op veel plekken is dat vaak te lastig te krijgen. Tijdens Wereld Prematurendag staan we stil bij het fenomeen, en zoeken kinderrechtenorganisaties naar meer bewustwording en financiering van het probleem.

De Dag wordt gevierd door zorginstanties, vruchtbaarheidsklinieken en gyneacologen, voornamelijk in Europa. Het initiatief komt van de Europese Ouderorganisatie en wordt sinds 2011 gevierd. Inmiddels wordt de Dag ook door de Wereldgezondheidsorganisatie gesteund.

Meer informatie is te vinden op de website van de European Foundation for the Care of Newborn Infants.

Wens iemand een Fijne Wereld Prematurendag!
Verwante Dagen

Wereld Reumadag
12 oktober
Ieder jaar op 12 oktober vindt de Internationale Dag tegen Reuma plaats. Op deze Dag staat de wereld stil bij reuma en de impact die de ziekte kan hebben op de omgeving.

Internationale Dag van de Mondverzorging
20 maart
Tandpijn is na oorpijn en migraine misschien wel de ergste pijn die je kunt hebben, dus een goed gebit is van levensbelang. De Internationale Dag van de Mondgezondheid is in het leven geroepen om daar aandacht voor te vragen, u te leren hoe u goed moet poetsen/flossen/spoelen, én om stil te staan bij mensen die geen toegang hebben tot goede mondzorg.

Wereld Cerebral Palsydag
6 oktober
Ieder jaar wordt een dag gewijd aan CP, Cerebral Palsy. CP is een hersenverlammingsziekte, en je hersenen, die wil je niet verlamd hebben. Wereldwijd hebben meer dan 17 miljoen deze ziekte, die ongeneeslijk is en veel problemen kan veroorzaken met anders heel normale dingen als lopen of dingen oppakken.

Deze site gebruikt Cookies.