23 april

Nationale Paddenstoelendag

23 april - 152 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 27 februari 18:12


Categorie:
125-food Voedsel

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Na een paar jaar afwezigheid is de Nationale Paddenstoelendag weer terug. Sinds een paar jaar vieren we jaarlijks rond deze goede groeiperiode een Dag die volledig draait rondom deze schimmelsoort. In tegenstelling tot veel Dagen rondom eten is deze niet bedoeld om een goed paddestoelengerecht op tafel te zetten of nieuwe kostjes te bedenken. De Dag is puur voor de sector, die een Dag vol sessies aangrijpt om zichzelf te overtuigen dat het goed gaat met de sector. Maar laat u dat er vooral niet van weerhouden een heerlijke risotto te maken!

De Dag vindt plaats in Venlo, bij Scelta Mushrooms. Een commercieel initiatief van Delphy, LTO Nederland, Scelta, en Mushroom Valley. Maar het wordt ook gesteund door de Provincie Limburg, en het Europese Landbouwfonds. Best maatschappelijk dus ook. Het thema van dit jaar is: “De paddenstoelenwereld versnelt”. Dus bekijk nu maar snel de website.

Wens iemand een Fijne Nationale Paddenstoelendag!
Verwante Dagen

Internationale Sushi Dag
18 juni
Tegelijkertijd als de VN de Dag van de Duurzame Gastronomie organiseert is het werelddag van de Sushi. Uitgeroepen door ene DeMay via facebook en misschien nog wel meer in het nieuws dan Gastronomiedag.

Internationale Dag van de Hamburger
28 mei
Op 28 mei doen we ons te goed aan een smakelijk onderwerp: de hamburger. Objectief het lekkerste eten ooit: groente, vlees, en met frietjes erbij ook nog aardappelen.

Europese Dag van het Ambachtelijk IJs
24 maart
Op 24 maart vieren we sinds 2012 de Europese Dag van het Ambachtelijk IJs (of European Artisanal Gelato Day), een Dag die door het Europees Parlement is aangeomen om de belangrijke continentale industrie te stimuleren en veilig te houden.

23
april

23 apr

Eerdere edities:
In 2018: 19 april
In 2012: 22 november
Komende Dagen
Wereld Bidag
Wereld Bidag
23 september
Wereld Gorilladag
24 september
Deze site gebruikt Cookies.