Na een paar jaar afwezigheid is de Nationale Paddenstoelendag weer terug. Sinds een paar jaar vieren we jaarlijks rond deze goede groeiperiode een Dag die volledig draait rondom deze schimmelsoort. In tegenstelling tot veel Dagen rondom eten is deze niet bedoeld om een goed paddestoelengerecht op tafel te zetten of nieuwe kostjes te bedenken. De Dag is puur voor de sector, die een Dag vol sessies aangrijpt om zichzelf te overtuigen dat het goed gaat met de sector. Maar laat u dat er vooral niet van weerhouden een heerlijke risotto te maken!
De Dag vindt plaats in Venlo, bij Scelta Mushrooms. Een commercieel initiatief van Delphy, LTO Nederland, Scelta, en Mushroom Valley. Maar het wordt ook gesteund door de Provincie Limburg, en het Europese Landbouwfonds. Best maatschappelijk dus ook. Het thema van dit jaar is: “De paddenstoelenwereld versnelt”. Dus bekijk nu maar snel de website.
Zonder chocolade hadden wij het al lang opgegeven. IJs, Mars-repen, vla, of gewoon repen, chocolade is één van 's werelds meest geliefde voedselproducten, en dat mag best een eerbetoon krijgen.
Op 24 maart vieren we sinds 2012 de Europese Dag van het Ambachtelijk IJs (of European Artisanal Gelato Day), een Dag die door het Europees Parlement is aangeomen om de belangrijke continentale industrie te stimuleren en veilig te houden.
Eindelijk. Een Dag waar we echt iets aan hebben. De Internationale Dag van het Bier. De eerste vrijdag van augustus is het raak: goudgele rakkers wegzuipen tot je niet meer kunt.
23 april
23 apr
Eerdere edities: In 2020: 23 april In 2018: 19 april In 2012: 22 november