Het klinkt misschien wel wat ongenuanceerd, zo'n Hoerendag, maar publieke omroep BNN heeft deze Dag uitgeroepen om de hoeren in Nederland zelf een keertje te verwennen. Op de Nationale Hoerendag kunnen hoerenlopers, politici, buurtbewoners en vrienden hun waardering laten blijken met een bloemetje. Het leven van een 'dame van plezier' gaat immers niet altijd over rozen...
Op de Dag zal aandacht aan prostituees (wij gebruiken het beschaafde woord) worden geschonken in de programma's van BNN, waaronder 'Spuiten en Slikken', waar een reporter zich richting de dames van plezier zal begeven voor een welgemeend boeketje.
BNN heeft bevestigd dat de Nationale Hoerendag ook in 2013 zal plaatsvinden. Op zondag 17 maart zal er in verschillende BNN-uitzendingen (Spuiten & Slikken en de Coen en Sander-show bijvoorbeeld) aandacht worden besteed aan de Dag.
Overigens is niet iedereen blij met de Hoerendag. Met name de hoeren zelf zijn not amused, voornamelijk over de terminologie: "We moeten met z'n allen af van die geuzenterm 'hoeren'", vindt Metje Blaak van de Bond Voor Prostituees. "Die term vinden veel meisjes en vrouwen vernederend en het wakkert het stigma alleen maar aan. Wij noemen het liever sekswerken, en het is een vak!" Mooi gezegd. Noemen we het Nationale Sekswerkersdag.
Voor de meeste mensen vallen deurwaarders in één categorie als telemarketeers, parkeerwachters en cryptovalutahandelaren: slechte mensen die het vooral gemunt hebben op de zwakken in de samenleving.
De International Labour Organisation (ILO) roept sinds 2005 28 april uit tot Internationale Dag van Veiligheid op het Werk, onder de Engelse naam bekend als World Day for Safety and Health at Work.
De prostitutie is het oudste beroep ter wereld, maar het stigma er omheen is in de afgelopen pak-em-beet 10.000 jaar niet heel erg verbeterd. Sekswerkers hebben nog steeds te maken met discriminatie en onveiligheid, veel meer dan andere beroepen.