Dat vogels ieder jaar op en neer vliegen van warme naar koude oorden leerden we vroeger op de basisschool al. Tijdens de grote vogeltrek vliegen vogels jaarlijks naar het warme zuiden, maar rond mei komen zij weer terug naar ons land waar het kwik dan weer stijgt. Die vogeltrek is in de natuur zo belangrijk dat de tweede zaterdag in mei is uitgeroepen tot de Internationale Dag van de Vogelmigratie.
Tijdens die Dag vinden over de hele wereld activiteiten plaats die te maken hebben met de trek van vogels. Natuurorganisaties maken habitats klaar voor de dieren, er zijn vogelspottochten, en er worden educatieve lessen gegeven. De Dag is bedoeld om meer bewustzijn te creëeren voor het fenomeen, dus begin met het leren op worldmigratorybirdday.org.
Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Vogelmigratie!
Tonijn is niet alleen lekker op pizza. Miljoenen mensen zijn wereldwijd afhankelijk van de vissoort als dagelijkse proteïnebron, om nog maar niet te spreken over de economische impact die de tonijnvisserij heeft.
Net twee dagen voor dierendag geven we aandacht aan een specifieke groep dieren: de boerderijdieren. De dieren die worden geproduceerd voor de slacht zeg maar; zoals varkens, runderen, en kippen.
De zeehond is een geinig dier. Lief, een beetje suffig, ongevaarlijk... Genoeg redenen om de zeehond zijn eigen Dag te geven, en die vindt plaats op $datum.
11 mei
11 mei
Eerdere edities: In 2023: 13 mei In 2022: 14 mei In 2021: 8 mei