De prostitutie is het oudste beroep ter wereld, maar het stigma er omheen is in de afgelopen pak-em-beet 10.000 jaar niet heel erg verbeterd. Sekswerkers hebben nog steeds te maken met discriminatie en onveiligheid, veel meer dan andere beroepen. Maar sekswerk is gewoon werk en zou daarom ook dezelfde bescherming en hetzelfde respect moeten krijgen. Daar staan we op 2 juni bij stil. Het is dan de Internationale Dag van de Sekswerker.
De Dag van de Sekswerker is in de eerste plaats bedoeld om aandacht te vragen voor de werkomstandigheden van prostituees. Dat kan hun veiligheid zijn (sekswerkers krijgen vaak te maken met geweld of uitbuiting maar kunnen minder snel terecht bij de politie of hulpinstanties), maar in Nederland is er bijvoorbeeld ook veel aandacht voor hun privacy (inschrijven bij de Kamer van Koophandel kan bijvoorbeeld niet anoniem) of voorzieningen (sekswerkers kunnen vrijwel geen bankrekeningen openen). Een bijkomstigheid is dat het sociale stigma rondom sekswerk verdwijnt.
De Dag heeft een activistische achtergrond waar de datum van 2 juni naar is gekozen. Op die dag in 1975 bezetten meer dan honderd sekswerkers de Église Saint-Nizier in Lyon om te protesteren tegen de onderdrukking door de politie en hun slechte werkomstandigheden.
De flexmedewerker is de ruggengraat van de Nederlandse economie en verdient meer aandacht dan ze krijgen. Veel bedrijven zijn nergens zonder deze knappe koppen.
Post krijgen is leuk! Ansichtkaarten, blauwe belastingenveloppen, gas-, water-, licht-, internet, telefoon, TV-rekeningen... Wie krijgt ze niet graag? In een tijd van constante progressie in technologie krijgt de post het zwaarder elke dag.
De Dag van de Projectontwikkeling is hét trefpunt voor bestuurders en vastgoedprofessionals die project- en gebiedsontwikkeling tot een duurzaam succes willen maken.