26 september

Internationale Dag van de Scheepvaart

aandacht26 september - over 5 dagen elk jaar op een andere datum
Aangepast op 17 april 16:44

Internationale Dag van de Scheepvaart

Categorie:
150-sailboat Verkeer

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

De wereld is groot geworden met de scheepvaart. Met de VOC-mentaliteit wist Nederland ooit de wereld te koloniseren, de Britten deden daar een schepje bovenop, en ook anno 2019 is scheepvaart cruciaal voor de economie, het toerisme en voor defensie. Omdat de maritieme sector zo belangrijk is hebben de Verenigde Naties 26 september uitgeroepen tot de Internationale Dag van de Scheepvaart.

Tijdens de Internationale Dag van de Scheepvaart staan we stil bij wat deze industrie betekent, zeker in armere landen waar zo veel burgers ook afhankelijk zijn van bijvoorbeeld de visserij. We kijken naar hoe de scheepvaart efficiënter, duurzamer en veiliger kan worden, en we leren meer over de industrie in andere landen.

Meer informatie is te vinden op deze website.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Scheepvaart!
Verwante Dagen

Dag van de Busreiziger
12 maart
De bus is nou niet bepaald het meest aantrekkelijke openbaar-vervoersmiddel: groot, log, langzaam, rammelig... Geef ons maar een hogesnelheidslijn of een goed metrostelsel.

Dag van de Trage Weg
19 oktober
Al dat scheuren op de snelwegen moest maar eens afgelopen zijn. Met je 130 en je Autobahn. De Vlamingen doen het in het weekend van 19 en 20 oktober een dagje rustig aan, en gaan op de Dag van de Trage Weg te voet, te fiets, te paard of te Segway.

Dag van de Rail
27 juni
We mogen in Nederland graag klagen op het veevervoer van de Nederlandse Spoorwegen en de incompetentie van Pro 'de wissels zijn kapot' Rail, maar vanuit bouwtechnisch en infrastructureel oogpunt is het krapbezette spoornetwerk een sterk staaltje contructievernuft.

26
september

26 sep

Eerdere edities:
In 2018: 27 september
In 2017: 28 september
In 2015: 24 september
Komende Dagen
Dag van het Werkpaard
Dag van het Werkpaard
22 september
Wereld Neushoorndag
Wereld Neushoorndag
22 september
Deze site gebruikt Cookies.