29 september

Internationale Dag van de Scheepvaart

29 september - 5 dagen geleden elke 5e donderdag van september
In 1970 op 1 januari
Aangepast op 22 september 12:32

Internationale Dag van de Scheepvaart

Categorie:
150-sailboat Verkeer

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

De wereld is groot geworden met de scheepvaart. Met de VOC-mentaliteit wist Nederland ooit de wereld te koloniseren, de Britten deden daar een schepje bovenop, en ook vandaag de dag is scheepvaart cruciaal voor de economie, het toerisme en voor defensie. Omdat de maritieme sector zo belangrijk is hebben de Verenigde Naties de laatste donderdag van september uitgeroepen tot de Internationale Dag van de Scheepvaart.

Tijdens de Internationale Dag van de Scheepvaart staan we stil bij wat deze industrie betekent, zeker in armere landen waar zo veel burgers ook afhankelijk zijn van bijvoorbeeld de visserij. We kijken naar hoe de scheepvaart efficiënter, duurzamer en veiliger kan worden, en we leren meer over de industrie in andere landen. Dit jaar staat, helemaal hip, duurzaamheid centraal.

Meer informatie is te vinden op deze website.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Scheepvaart!
Verwante Dagen

Dag van de Fietshelm
20 april
Als rechtgeaarde Hollanders zijn fietshelmen niet echt ons ding. Wij voelen ons onschendbaar op de fiets, niet zoals die zwakke Duitsers met hun malle helmpjes en zachte schedeltjes.

Dag van de Maximumsnelheid
5 maart
Het is soms heel verleidelijk om dat gaspedaal nét iets harder in te trappen dan u zou willen, maar te snel rijden is levensgevaarlijk, slecht voor het milieu én vervelend voor omwonenden.

Internationale Dag ter Herdenking van Verkeersslachtoffers
20 november
Links, rechts, dan nog een keer links, zo leerden wij vroeger oversteken. Hartstikke veilig, en alleen oversteken als het licht groen is. Nederland is een bijzonder veilig land wat verkeer betreft.

29
september

29 sep

Eerdere edities:
In 2020: 24 september
In 2019: 26 september
In 2018: 27 september
Deze site gebruikt Cookies.