26 september

Internationale Dag van de Scheepvaart

aandacht26 september - over 93 dagen elk jaar op een andere datum
Aangepast op 17 april 16:44

Internationale Dag van de Scheepvaart

Categorie:
150-sailboat Verkeer

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

De wereld is groot geworden met de scheepvaart. Met de VOC-mentaliteit wist Nederland ooit de wereld te koloniseren, de Britten deden daar een schepje bovenop, en ook anno 2019 is scheepvaart cruciaal voor de economie, het toerisme en voor defensie. Omdat de maritieme sector zo belangrijk is hebben de Verenigde Naties 26 september uitgeroepen tot de Internationale Dag van de Scheepvaart.

Tijdens de Internationale Dag van de Scheepvaart staan we stil bij wat deze industrie betekent, zeker in armere landen waar zo veel burgers ook afhankelijk zijn van bijvoorbeeld de visserij. We kijken naar hoe de scheepvaart efficiënter, duurzamer en veiliger kan worden, en we leren meer over de industrie in andere landen.

Meer informatie is te vinden op deze website.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Scheepvaart!
Verwante Dagen

Dag van Verkeer en Mobiliteit
27 november
De Dag van Verkeer en Mobiliteit is een nationale beurs waarbij allerlei belangengroepen komen die met verkeer te maken hebben; aanbieders van verkeersproducten, verkeersadviesbureau's "en andere gesprekspartners op mobiliteitsgebied".

Dag van de Binnenvaart
16 maart
Nederland, waterland. Onze perfecte ligging aan de Noordzee, onze grote rivieren die Europa in en uit gaan en onze gigantische haven maken ons kleine landje een massale hub voor watertransport.

Dag van de Maximumsnelheid
5 maart
Het is soms heel verleidelijk om dat gaspedaal nét iets harder in te trappen dan u zou willen, maar te snel rijden is levensgevaarlijk, slecht voor het milieu én vervelend voor omwonenden.

26
september

26 sep

Eerdere edities:
In 2018: 27 september
In 2017: 28 september
In 2015: 24 september
Deze site gebruikt Cookies.