26 september

Internationale Dag van de Scheepvaart

LET OP: deze Dag is in 2019 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2019 versie van deze Dag.
aandacht26 september 2019 - 315 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 17 april 16:44

Internationale Dag van de Scheepvaart

Categorie:
150-sailboat Verkeer

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

De wereld is groot geworden met de scheepvaart. Met de VOC-mentaliteit wist Nederland ooit de wereld te koloniseren, de Britten deden daar een schepje bovenop, en ook anno 2019 is scheepvaart cruciaal voor de economie, het toerisme en voor defensie. Omdat de maritieme sector zo belangrijk is hebben de Verenigde Naties 26 september uitgeroepen tot de Internationale Dag van de Scheepvaart.

Tijdens de Internationale Dag van de Scheepvaart staan we stil bij wat deze industrie betekent, zeker in armere landen waar zo veel burgers ook afhankelijk zijn van bijvoorbeeld de visserij. We kijken naar hoe de scheepvaart efficiënter, duurzamer en veiliger kan worden, en we leren meer over de industrie in andere landen.

Meer informatie is te vinden op deze website.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Scheepvaart!
Verwante Dagen

Wereldfietsdag
3 juni
Op wereldfietsdag ieder jaar op 3 juni promoot de VN de voordelen van de fiets. Het is snel, gemakkelijk, goedkoop, milieuvriendelijk en nog goed voor je gezondheid ook.

Fiets-naar-je-Werk-Dag
14 mei
Normaal gesproken zouden we medio mei op ons stalen ros springen om naar het werk te gaan, in plaats van altijd maar de auto te pakken of in die vieze dieselbus te stappen.

Dag van Verkeer en Mobiliteit
27 november
De Dag van Verkeer en Mobiliteit is een nationale beurs waarbij allerlei belangengroepen komen die met verkeer te maken hebben; aanbieders van verkeersproducten, verkeersadviesbureau's "en andere gesprekspartners op mobiliteitsgebied".

26
september

26 sep

Eerdere edities:
In 2019: 26 september
In 2018: 27 september
In 2017: 28 september
Deze site gebruikt Cookies.