10 juni

Internationale Dag van de Spoorwegovergang

10 juni - over 137 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 1 januari 12:05

Internationale Dag van de Spoorwegovergang

Categorie:
150-sailboat Verkeer

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Van achter het stuur gezien zijn er weinig dingen zo irritant als stilstaan voor een wissel waar de Sprinter van Emmercompascuum naar Tweede Exloërmond langsop tuft. Maar vergis u niet: de spoorwegovergang is een wonder van de moderne ingenieurskunsten! Ze maken wegen én het spoor veel veiliger, maar er is ook nog veel te winnen op dat gebied. Daarom is 10 juni jaarlijks de Internatioanle Dag van de Spoorwegovergang.

Tijdens de Dag van de Spoorwegovergang, ook wel Internationale Level Crossing Awareness Day, staan ingenieurs en en verkeerskundigen stil bij de mogelijkheden om deze wegobstakels nog veiliger te maken, maar tegelijkertijd ook de verkeersdoorstroom niet te veel te haperen. Met name veiligheid staat centraal; hoe kunnen de overgangen slimmer met data omgaan, hoe kun je ze beter blokkeren voor verkeer en personen, en hoe onderhoud je ze het best.

Verwacht vooral veel nieuws en activiteiten binnen de branche, maar ga ook eens bij uzelf te raden hoeveel levens deze spoorwegovergangen jaarlijks besparen. Of ga een dagje treinspotten, altijd leuk!

De Dag is opgericht door de UIC, de Internationale Unie voor Spoorwegen. Informatie is te vinden op ilcad.org.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Spoorwegovergang!
Verwante Dagen

Dag van de Vrachtwagenchauffeur
8 december
Zonder vrachtwagenschauffeurs stort de wereld in. Niet overdreven. De supermarkten? Binnen een dag niks meer in huis. Tankstations? Zeg maar dag tegen uw mobiliteit.

Dag van de Slimme Logistiek
25 januari
De logistiek is een sector die u alleen opmerkt als er iets niet goed gaat. Lege supermarktschappen, uitverkochte mondkapjes bij de Action, u ziet het (gelukkig) niet snel, maar áls het er is zijn de gevolgen meteen merkbaar.

Dag van de Fietshelm
20 april
Als rechtgeaarde Hollanders zijn fietshelmen niet echt ons ding. Wij voelen ons onschendbaar op de fiets, niet zoals die zwakke Duitsers met hun malle helmpjes en zachte schedeltjes.

10
juni

10 jun

Komende Dagen
Wereld Douanedag
Wereld Douanedag
26 januari
Deze site gebruikt Cookies.