10 juni

Internationale Dag van de Spoorwegovergang

10 juni - over 2 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 10 november 21:41

Internationale Dag van de Spoorwegovergang

Categorie:
150-sailboat Verkeer

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Van achter het stuur gezien zijn er weinig dingen zo irritant als stilstaan voor een wissel waar de Sprinter van Emmercompascuum naar Tweede Exloërmond langsop tuft. Maar vergis u niet: de spoorwegovergang is een wonder van de moderne ingenieurskunsten! Ze maken wegen én het spoor veel veiliger, maar er is ook nog veel te winnen op dat gebied. Daarom is 10 juni jaarlijks de Internatioanle Dag van de Spoorwegovergang.

Tijdens de Dag van de Spoorwegovergang, ook wel Internationale Level Crossing Awareness Day, staan ingenieurs en en verkeerskundigen stil bij de mogelijkheden om deze wegobstakels nog veiliger te maken, maar tegelijkertijd ook de verkeersdoorstroom niet te veel te haperen. Met name veiligheid staat centraal; hoe kunnen de overgangen slimmer met data omgaan, hoe kun je ze beter blokkeren voor verkeer en personen, en hoe onderhoud je ze het best.

Verwacht vooral veel nieuws en activiteiten binnen de branche, maar ga ook eens bij uzelf te raden hoeveel levens deze spoorwegovergangen jaarlijks besparen. Of ga een dagje treinspotten, altijd leuk!

De Dag is opgericht door de UIC, de Internationale Unie voor Spoorwegen. Informatie is te vinden op ilcad.org.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Spoorwegovergang!
Verwante Dagen

Dag van de Lightrail
25 januari
Quizvraagje: Wat is een lightrail? A: Een verlicht stuk vangrail B: Nieuwe makreel, maar dan 'light', zonder suikers C: Een ultralichte trein op electriciteit Het kostte ons ook wat moeite om het uit te zoeken, maar we kunnen u zeggen dat het antwoord C is.

Wereldfietsdag
3 juni
Op wereldfietsdag ieder jaar op 3 juni promoot de VN de voordelen van de fiets. Het is snel, gemakkelijk, goedkoop, milieuvriendelijk en ook nog eens goed voor de gezondheid.

Dag van de Binnenvaart
11 november
Nederland, waterland. Onze perfecte ligging aan de Noordzee, onze grote rivieren die Europa in en uit gaan en onze gigantische haven maken ons kleine landje een massale hub voor watertransport.

10
juni

10 jun

Deze site gebruikt Cookies.