10 juni

Internationale Dag van de Spoorwegovergang

10 juni - 27 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 1 januari 12:05

Internationale Dag van de Spoorwegovergang

Categorie:
150-sailboat Verkeer

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Van achter het stuur gezien zijn er weinig dingen zo irritant als stilstaan voor een wissel waar de Sprinter van Emmercompascuum naar Tweede Exloërmond langsop tuft. Maar vergis u niet: de spoorwegovergang is een wonder van de moderne ingenieurskunsten! Ze maken wegen én het spoor veel veiliger, maar er is ook nog veel te winnen op dat gebied. Daarom is 10 juni jaarlijks de Internatioanle Dag van de Spoorwegovergang.

Tijdens de Dag van de Spoorwegovergang, ook wel Internationale Level Crossing Awareness Day, staan ingenieurs en en verkeerskundigen stil bij de mogelijkheden om deze wegobstakels nog veiliger te maken, maar tegelijkertijd ook de verkeersdoorstroom niet te veel te haperen. Met name veiligheid staat centraal; hoe kunnen de overgangen slimmer met data omgaan, hoe kun je ze beter blokkeren voor verkeer en personen, en hoe onderhoud je ze het best.

Verwacht vooral veel nieuws en activiteiten binnen de branche, maar ga ook eens bij uzelf te raden hoeveel levens deze spoorwegovergangen jaarlijks besparen. Of ga een dagje treinspotten, altijd leuk!

De Dag is opgericht door de UIC, de Internationale Unie voor Spoorwegen. Informatie is te vinden op ilcad.org.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Spoorwegovergang!
Verwante Dagen

Dag van de Maximumsnelheid
5 maart
Het is soms heel verleidelijk om dat gaspedaal nét iets harder in te trappen dan u zou willen, maar te snel rijden is levensgevaarlijk, slecht voor het milieu én vervelend voor omwonenden.

Fiets-naar-je-Werk-Dag
19 mei
Medio mei springen we jaarlijks op ons stalen ros springen om naar het werk te gaan, in plaats van altijd maar de auto te pakken of in die vieze dieselbus te stappen.

Dag van de Motorrijder
20 maart
Is er een voertuig op de weg dat harder 'VRIJHEID!' schreeuwt dan de motor? Door stad en vooral land, op de tweewieler tussen de filerijdende auto's door, de motor is het ultieme symbool van een lekker plezierritje.

10
juni

10 jun

Deze site gebruikt Cookies.