2 april

Dag van de Motorrijder

LET OP: deze Dag is in 2023 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2023 versie van deze Dag.
2 april 2023 - 446 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 9 december 20:51

Dag van de Motorrijder

Categorie:
150-sailboat Verkeer

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Is er een voertuig op de weg dat harder 'VRIJHEID!' schreeuwt dan de motor? Door stad en vooral land, op de tweewieler tussen de filerijdende auto's door, de motor is het ultieme symbool van een lekker plezierritje. Op 2 april, als de lente bijna begint, is het de Dag van de Motorrijder.

De Dag van de Motorrijder is opgericht voor de Koninklijke Nederlandse Motorsport Vereniging (KNMV), uiteraard om hun eigen hobby even in het welverdiende zonnetje te zetten. Wat u kunt doen op die Dag laat zich raden: ga een rondje rijden! Verspreid over het land heeft de KNVM 11 'pitstops' opgezet waar motorrijders terecht kunnen voor een kop koffie en natuurlijk om even te socializen met anderen.

Als u geen A-rijbewijs heeft, dan kunt u de Dag uiteraard aangrijpen een proefles te nemen. Genoeg rijscholen in de buurt die er speciaal deze Dag een aanbieden.

Alle informatie over deze Dag, bijvoorbeeld over hoe u mee kunt doen, vindt u op de website van de KNMV.

Wens iemand een Fijne Dag van de Motorrijder!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Spoorwegovergang
10 juni
Van achter het stuur gezien zijn er weinig dingen zo irritant als stilstaan voor een wissel waar de Sprinter van Emmercompascuum naar Tweede Exloërmond langsop tuft.

Dag van de Lightrail
24 januari
Quizvraagje: Wat is een lightrail? A: Een verlicht stuk vangrail B: Nieuwe makreel, maar dan 'light', zonder suikers C: Een ultralichte trein op electriciteit Het kostte ons ook wat moeite om het uit te zoeken, maar we kunnen u zeggen dat het antwoord C is.

Fiets-naar-je-Werk-Dag
16 mei
Medio mei springen we jaarlijks op ons stalen ros springen om naar het werk te gaan, in plaats van altijd maar de auto te pakken of in die vieze dieselbus te stappen.

2
april

2 apr

Eerdere edities:
In 2023: 2 april
In 2022: 20 maart
Deze site gebruikt Cookies.