2 april

Dag van de Motorrijder

2 april - 67 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 9 december 20:51

Dag van de Motorrijder

Categorie:
150-sailboat Verkeer

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Is er een voertuig op de weg dat harder 'VRIJHEID!' schreeuwt dan de motor? Door stad en vooral land, op de tweewieler tussen de filerijdende auto's door, de motor is het ultieme symbool van een lekker plezierritje. Op 2 april, als de lente bijna begint, is het de Dag van de Motorrijder.

De Dag van de Motorrijder is opgericht voor de Koninklijke Nederlandse Motorsport Vereniging (KNMV), uiteraard om hun eigen hobby even in het welverdiende zonnetje te zetten. Wat u kunt doen op die Dag laat zich raden: ga een rondje rijden! Verspreid over het land heeft de KNVM 11 'pitstops' opgezet waar motorrijders terecht kunnen voor een kop koffie en natuurlijk om even te socializen met anderen.

Als u geen A-rijbewijs heeft, dan kunt u de Dag uiteraard aangrijpen een proefles te nemen. Genoeg rijscholen in de buurt die er speciaal deze Dag een aanbieden.

Alle informatie over deze Dag, bijvoorbeeld over hoe u mee kunt doen, vindt u op de website van de KNMV.

Wens iemand een Fijne Dag van de Motorrijder!
Verwante Dagen

Dag van de Trage Weg
14 oktober
Al dat scheuren op de snelwegen moest maar eens afgelopen zijn. Met je 130 en je Autobahn. De Vlamingen doen het in het weekend van $datum een dagje rustig aan, en gaan op de Dag van de Trage Weg te voet, te fiets, te paard of te Segway.

Internationale Dag van de Spoorwegovergang
10 juni
Van achter het stuur gezien zijn er weinig dingen zo irritant als stilstaan voor een wissel waar de Sprinter van Emmercompascuum naar Tweede Exloërmond langsop tuft.

Dag van de Fietshelm
19 april
Als rechtgeaarde Hollanders zijn fietshelmen niet echt ons ding. Wij voelen ons onschendbaar op de fiets, niet zoals die zwakke Duitsers met hun malle helmpjes en zachte schedeltjes.

2
april

2 apr

Eerdere edities:
In 2022: 20 maart
Deze site gebruikt Cookies.