10 april

Dag van de Fietshelm

10 april - 72 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 17 december 17:42

Dag van de Fietshelm

Categorie:
150-sailboat Verkeer

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Als rechtgeaarde Hollanders zijn fietshelmen niet echt ons ding. Wij voelen ons onschendbaar op de fiets, niet zoals die zwakke Duitsers met hun malle helmpjes en zachte schedeltjes. Een echte Nederlander rijdt niet alleen met een kind voor- en achterop en twee boodschappentassen aan het stuur, maar ook zonder hoofdbescherming door rood over een druk Amsterdams kruispunt. Over de gevolgen denken we liever niet na, maar tegelijkertijd kunnen die catastrofaal zijn. Daarvoor waarschuwt in ieder geval de organisatie Artsen Voor Veilig Fietsen, die de Dag van de Fietshelm heeft opgericht samen met de Hersenstichting en het HersenStrijd Fonds.

De Dag van de Fietshelm wordt gehouden op 10 april, en wat we op die Dag doen laat zich uiteraard raden. De Dag is bedoeld om iedereen die wel eens de weg op gaat (toch zo'n 99% van alle Nederlanders) te wijzen op de voordelen van de fietshelm. De organisaties halen aan dat er steeds meer ongelukken voorkomen doordat fietsers koppig weigeren zich mal uit te dossen, en dat de kans op (blijvend) hersenletsel met 60 tot 71% kleiner wordt met een helm.

Op deze Dag zijn er door het hele land activiteiten bij te wonen die om dit onderwerp draaien. Denk daarbij bijvoorbeeld aan fietsmarathons en crowdfundingacties, rondetafelgesprekken en persoonlijke verhalen van slachtoffers.

Alle informatie is te vinden in een persbericht van de organisatie, maar u kunt ook terecht op www.dagvandefietshelm.nl.

Wens iemand een Fijne Dag van de Fietshelm!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Spoorwegovergang
10 juni
Van achter het stuur gezien zijn er weinig dingen zo irritant als stilstaan voor een wissel waar de Sprinter van Emmercompascuum naar Tweede Exloërmond langsop tuft.

Wereldfietsdag
3 juni
Op wereldfietsdag ieder jaar op 3 juni promoot de VN de voordelen van de fiets. Het is snel, gemakkelijk, goedkoop, milieuvriendelijk en ook nog eens goed voor de gezondheid.

Fiets-naar-je-Werk-Dag
16 mei
Medio mei springen we jaarlijks op ons stalen ros springen om naar het werk te gaan, in plaats van altijd maar de auto te pakken of in die vieze dieselbus te stappen.

10
april

10 apr

Eerdere edities:
In 2023: 19 april
In 2022: 20 april
Deze site gebruikt Cookies.