14 mei

Fiets-naar-je-Werk-Dag

14 mei - 23 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 10 mei 17:14

Fiets-naar-je-Werk-Dag

Categorie:
150-sailboat Verkeer

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Normaal gesproken zouden we medio mei op ons stalen ros springen om naar het werk te gaan, in plaats van altijd maar de auto te pakken of in die vieze dieselbus te stappen. Maar in coronatijd is dat niet echt een heel nuttig doel...

De Fiets-naar-je-werk-Dag is een initiatief van Fisc Free, een organisatie die wil dat we wat vaker op onze fiets springen. Want zoals we allemaal van kinds af aan weten: Fietsen is gezond!".

Dat is natuurlijk ook de hele gedachte achter de Fiets-naar-je-werk-Dag. Fietsen is behalve gezond ook goed voor het milieu en je ontziet er de toch al overvolle Nederlandse infrastructuur mee. Dus als u toch maar om de hoek woont, waarom gaat u dan nog steeds met die benzineslurper naar het werk? Sterker nog: Volgens de organisatie is de Dag ook een uitgelezen moment om het 'zakelijk fietsen', dus het samen fietsen met collega's, meer te stimuleren. Gezond én lucratief dus!

Er wordt genoeg gedaan om de Dag te stimuleren: Alle deelnemers maken kans op een fiets, en het bedrijf dat procentueel de meeste werknemers laat ploeteren krijgt ook nog een verrassing. En, om het af te maken, alles is voor het goede doel.

Kijk op de site van Nationale Fietsprojecten voor alle informatie. Of de nieuwe facebookpagina.

Wens iemand een Fijne Fiets-naar-je-Werk-Dag!




Verwante Dagen

Dag van de Binnenvaart
6 juni
Nederland, waterland. Onze perfecte ligging aan de Noordzee, onze grote rivieren die Europa in en uit gaan en onze gigantische haven maken ons kleine landje een massale hub voor watertransport.

Dag van de Lightrail
29 januari
Quizvraagje: Wat is een lightrail? A: Een verlicht stuk vangrail B: Nieuwe makreel, maar dan 'light', zonder suikers C: Een ultralichte trein op electriciteit Het kostte ons ook wat moeite om het uit te zoeken, maar we kunnen u zeggen dat het antwoord C is.

Wereldfietsdag
3 juni
Op wereldfietsdag ieder jaar op 3 juni promoot de VN de voordelen van de fiets. Het is snel, gemakkelijk, goedkoop, milieuvriendelijk en nog goed voor je gezondheid ook.

14
mei

14 mei

Eerdere edities:
In 2019: 23 mei
In 2018: 31 mei
In 2017: 18 mei
Deze site gebruikt Cookies.