25 mei

Fiets-naar-je-Werk-Dag

25 mei - 123 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 10 december 00:04

Fiets-naar-je-Werk-Dag

Categorie:
150-sailboat Verkeer

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Medio mei springen we jaarlijks op ons stalen ros springen om naar het werk te gaan, in plaats van altijd maar de auto te pakken of in die vieze dieselbus te stappen. Ook nu we door corona vaker thuis werken is het helemaal niet gek om die zeldzame keer dat u de kantoortuin van binnen bekijkt met de fiets naar het werk te gaan. Doe dat vooral op 25 mei, de Landelijke Fiets-naar-je-werk-Dag.

De Fiets-naar-je-werk-Dag is een initiatief van Fisc Free, een organisatie die wil dat we wat vaker op onze fiets springen. Want zoals we allemaal van kinds af aan weten: Fietsen is gezond!".

Dat is natuurlijk ook de hele gedachte achter de Fiets-naar-je-werk-Dag. Fietsen is behalve gezond ook goed voor het milieu en je ontziet er de toch al overvolle Nederlandse infrastructuur mee. Dus als u toch maar om de hoek woont, waarom gaat u dan nog steeds met die benzineslurper naar het werk? Sterker nog: Volgens de organisatie is de Dag ook een uitgelezen moment om het 'zakelijk fietsen', dus het samen fietsen met collega's, meer te stimuleren. Gezond én lucratief dus!

Er wordt genoeg gedaan om de Dag te stimuleren: Alle deelnemers maken kans op een fiets, en het bedrijf dat procentueel de meeste werknemers laat ploeteren krijgt ook nog een verrassing. En, om het af te maken, alles is voor het goede doel.

Kijk op www.fietsnaarjewerkdag.nl voor alle informatie. Of de nieuwe Facebookpagina.

Wens iemand een Fijne Fiets-naar-je-Werk-Dag!
Verwante Dagen

Internationale Dag ter Herdenking van Verkeersslachtoffers
19 november
Links, rechts, dan nog een keer links, zo leerden wij vroeger oversteken. Hartstikke veilig, en alleen oversteken als het licht groen is. Nederland is een bijzonder veilig land wat verkeer betreft.

Dag van de Fietshelm
19 april
Als rechtgeaarde Hollanders zijn fietshelmen niet echt ons ding. Wij voelen ons onschendbaar op de fiets, niet zoals die zwakke Duitsers met hun malle helmpjes en zachte schedeltjes.

Dag van de Lightrail
25 januari
Quizvraagje: Wat is een lightrail? A: Een verlicht stuk vangrail B: Nieuwe makreel, maar dan 'light', zonder suikers C: Een ultralichte trein op electriciteit Het kostte ons ook wat moeite om het uit te zoeken, maar we kunnen u zeggen dat het antwoord C is.

25
mei

25 mei

Eerdere edities:
In 2022: 19 mei
In 2020: 14 mei
In 2019: 23 mei
Deze site gebruikt Cookies.