23 mei

Fiets-naar-je-Werk-Dag

aandacht23 mei - 147 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 8 april 13:22

Fiets-naar-je-Werk-Dag

Categorie:
150-sailboat Verkeer

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Hopelijk wordt het 23 mei lekker weer, want u moet op die dag de auto laten staan om op kantoor te komen. Het is dan namelijk de Fiets-naar-je-werk-Dag, een Dag waarvan het hogere doel zich laat raden: spring op dat stalen ros en peddel uw pendelroute!

De Fiets-naar-je-werk-Dag is een initiatief van Fisc Free, een organisatie die wil dat we wat vaker op ons stalen ros springen. Want zoals we allemaal van kinds af aan weten: Fietsen is gezond!".

Dat is natuurlijk ook de hele gedachte achter de Fiets-naar-je-werk-Dag. Fietsen is behalve gezond ook goed voor het milieu en je ontziet er de toch al overvolle Nederlandse infrastructuur mee. Dus als u toch maar om de hoek woont, waarom gaat u dan nog steeds met die benzineslurper naar het werk? Sterker nog: Volgens de organisatie is de Dag ook een uitgelezen moment om het 'zakelijk fietsen', dus het samen fietsen met collega's, meer te stimuleren. Gezond én lucratief dus!

Er wordt genoeg gedaan om de Dag te stimuleren: Alle deelnemers maken kans op een fiets, en het bedrijf dat procentueel de meeste werknemers laat ploeteren krijgt ook nog een verrassing. En, om het af te maken, alles is voor het goede doel.

Kijk op de site van Nationale Fietsprojecten voor alle informatie. Of de nieuwe facebookpagina.

Wens iemand een Fijne Fiets-naar-je-Werk-Dag!
Verwante Dagen

Dag van Verkeer en Mobiliteit
27 november
De Dag van Verkeer en Mobiliteit is een nationale beurs waarbij allerlei belangengroepen komen die met verkeer te maken hebben; aanbieders van verkeersproducten, verkeersadviesbureau's "en andere gesprekspartners op mobiliteitsgebied".

Dag van de Duurzame Mobiliteit (BE)
17 september
Duurzaamheid is overal. Eén plek waar je het misschien op het eerste gezicht niet zo verwacht is bij auto's. Per definitie vervuilend, maar ook hier is progressie te zien.

Wereldfietsdag
3 juni
Op wereldfietsdag ieder jaar op 3 juni promoot de VN de voordelen van de fiets. In Nederland is het elke dag wereldfietsdag maar in de VS ligt dat heel anders.

23
mei

23 mei

Eerdere edities:
In 2018: 31 mei
In 2017: 18 mei
In 2016: 26 mei
Deze site gebruikt Cookies.